StartSide
Opp Ett Nivå    

Tilbake til 2011-siden

01.01.2011 Nyttårshelgen kan benyttes til så ymse - blant annet sjekke om de store internasjonale nettbutikkene kan by på noe NJS-materiale. Og se det - såvel Play.com som Amazons engelske, tyske og amerikanske nettbutikker har litt av hvert å by på. Så da er det vel bare å ta fram valutakalkulatoren for å finne ut hvor det best lønner seg å laste ned musikk fra - og Eigil får sikkert et interessant år med å granske framtidige royality-avregninger.

06.01.2011 Armand opptrådte med Bjørn Jens Kristiansen på Ivars Kro i Oslo (Kilde: Bjørn Jens Kristiansens Facebook - takk til Kjell-Otto for tipset).

Foto: Ida Simonsen 08.01.2011 Eigil opptrådte - som gjest med Toini And The Tomcats - under markeringen av Elvis' fødselsdag på Gamla i Oslo (Takk til Ida for lån av bilde).

HALVOR HOLTER og NEW JORDAL SWINGERS - Forelska - 1982 22.01.2011 En av deltakerne i dagens MGP-delfinale er Babel Fish. Ett av medlemmene der er Halvor Holter. Den samme Halvor hadde sin TV-debut for snart 30 år siden da han 6. februar 1982 i programmet 1/2 7 framførte sin egen "Forelska" backet av NJS.

24.01.2011 Audun Tylden døde i dag.

11.02.2011 Rockheim har for tiden en interessant utstilling viet Jukebox'er. Blant de utstilte box'ene finnes en som er mistenkelig lik den som ble benyttet til "Rock Machine"-coveret. Presidenten i Big Boppers, Yvonne Mathisen, (som også er ansvarlig for den glimrende biografien om NJS i Coin Return) bekrefter at dette virkelig er "Rock Machine"-Wurlitzeren og at den i likhet med alle de øvrig utstilte box'ene fortsatt virker. Også Rockheim har full oversikt - en prosjektør gjengir LP-coveret ved siden av box'en. Stiiiilig!

12.02.2011 Svein og The Beatniks opptrådte under Fiin Gammel Årgang på SAS-Hotellet i Bodø.

05.03.2011 Svein og The Beatniks opptrådte på Dansegalla i Letohallen sammen med Dænsebændet.

17.03.2011 Tylden & Co AS planlegger utgivelse av "50 års jubileumsplate" med Svein og The Beatniks 26. august.

18.03.2011 NRKs På Dansefot melder at Tylden & Co AS ikke skal selges. Gode nyheter for norsk musikk generelt, norsk dansemusikk spesielt - og ikke minst, retroutgivelsene av "Get It On" og "Movin' On" står fortsatt på årets releaseplan.

23.04.2011 Vagabond hadde - i følge bandets bassist Hans Olav Trøen - den store gleden av å ha med Per som gjest under påskeshowet på Radisson BLU hotell, Beitostølen. De var innom The Shadows, Nick Lowe og Chuck Berry-låter. "Stas å spelle med en gitarlegende i storslag."

02.05.2011 Ole Marius deltar i Eldar Vågan og Bjørn Kleiven's sommershow på Tjuvholmen i Hamar fra St. Hans til litt ut i juli - akkurat ferdig til NJS-spillingen på Sel-festivalen 12. juli.

05.05.2011 Blå, brun og rødlig varianter av "Den Tredje Mann"-singlecoveret, var vi klar over allerede i 1978. At det også finnes en grå variant, visste vi ikke - i beste fall hadde glemt. Sammen med den "offisielle" blå varianten, dukket også den brune og grå varianten opp på qxl.no for en snau måneds tid siden. Etter en heftig budrunde, ble de to sistnevnte en del av Aage i Hamar's imponerende samling av NJS-klenodier. Gratulerer og takk for scan av det grå coveret med gul lysbryter, Aage.

17.05.2011 Eigil dukket opp til "Maybellene" og "Till The Song Is Gone" under Trond Granlunds opptreden på Stopp Pressen i Oslo.

19.05.2011 Detaljene rundt NJS'opptreden under Sel-festivalen begynner å falle på plass. Datoen er (fortsatt) tirsdag 12. juli og NJS skal på scene kl. 20:30. For anledningen stiller NJS med hele 9 mann - foruten kjernen med Eigil, John, Ole Marius og Armand deltar også Svein, Tom-Arild Andersson (organist i The Beatniks) og Horns For Hire bestående av Torbjørn Sunde (trombone), Rune Haglund (trompet) og Børge-Are Halvorsen (saksofon). Torbjørn Sunde var i sin tid ansvarlig for blåsearrangementene på "Indigo" og på gjengangerne fra Tylden & Co AS' releaseplaner for de siste årene - "Movin' On" og "Get It On". Naturlig nok vil NJS plukke fram blåse-relatert materiale som blant annet "Get It On", "Fyrige Damer", "Turn On To The Music" og "Good Time Boogie" til øvelsene. Det bør bli en meget interessant happening i Sel.

28.05.2011 Lite NJS-relatert i radio og TV for tiden - vi får glede oss med det lille som dukker opp. NRK TV1 hadde i dag reprise på programmet "Knutsen & Ludvigsen - Musikalske komikere fra tunnelen". Der var Eigil (eller Egil (sic!) som det sto i rulleteksten) med i "Hallo! Hallo!"-innslaget fra Rosenborg Studios. Kun noen sekunder så vi minner om at hele videoen - og flere til - ligger ute på våre videosider.

08.06.2011 I fjor deltok Eigil i gruppen Toyboys' forestillinger i Mexico. Forestillingen settes i år opp i Norge med turnéstart i Skien i oktober og avslutning tre og en halv uke senere i Bodø.

23.06. - 10.07.2011 Ole Marius deltok i Eldar Vågan og Bjørn Kleivens sommershow på Tjuvholmen i Hamar.

28.06.2011 Sel-Festivalen nærmer seg - og tradisjonen tro gir Tylden & Co AS ut festival-CD med bidrag fra stallens artister. Men bare nesten - til årets utgivelse er det ikke blitt plass til NJS.

29.06. - 02.07.2011 Svein opptrådte med Tande-P. og "Flettfrid" i Trondheim.

12.07.2011 NJS opptrådte under Dansefestivalen i Sel - for anledningen med hele 9 mann. Foruten kjernen med Eigil, John, Ole Marius og Armand deltok også Svein, Tom-Arild Andersson (organist i The Beatniks) og Horns For Hire bestående av Torbjørn Sunde (trombone), Rune Haglund (trompet) og Børge-Are Halvorsen (saksofon).

20.07.2011 Eigil har sendt fra Sel-opptredenen.

05.08.2011 Mens retro-utgivelsene av "Get It On" og "Movin' On" fortsatt befinner seg godt under streken - "foreløpig ikke fastsatt dato 2011" - i Tylden & Co AS' releaseplan, virker det som Svein og The Beatniks' jubileums-CD er vel i rute til utgivelse 26. august. Ivar er med på ett spor fra hans tid som medlem i The Beatniks - "Raining In My Heart" fra 1993 mens Finn John deltar på hele syv spor med The New Beatnicks. Utgivelsen er tilegnet minnet om Finn John, Carsten Deberitz og Audun Tylden.

15.08.2011 Morgenbladet gjengir for tiden en kåring av "Norgeshistoriens 100 beste plater". Nedtellingen har så vidt begynt og på 98. plass finner vi "Electric Psalmbook" med BigBang. Jan Eggum har omtalt platen og BigBang med rosende ord også til "Long Distance Man"/"Queen Of The Night"/"Nettenes Prinsesse" og selvsagt opphavsmannen Eigil.

20.08.2011 Svein og The Beatniks opptrådte på Olsen, Bryn i Oslo.

27.08.2011 Svein og The Beatniks opptrådte med The Tremeloes, The Falcons, TotenPop og Bjørn Nordvang på Biri Travbane.

30.08.2011 Eigils nye CD "Låtskriver" vil bli utgitt av Nordic Records 6. oktober 2011. Totalt er det innspilt 14 egenkomponerte låter med norsk tekst og total spilletid ca 50 minutter. Flere av tekstene er forfattet av Ingvar Hovland (kjent fra blant Vamp, Lars Martin Myhre og Rita Eriksens utgivelser). 14 låter er litt i overkant av hva som var planlagt, men i motsetning til tilsvarende ved flere av NJS' utgivelsene er det denne gangen ingen klare "dumpekandidater".

Innspillingene er gjort i Musikkloftet, WH-Studio og NRK-Studio i Oslo mens miks er foretatt hos Athletic i Halden, NRK og WH-Studio i Oslo.

Det som gjenstår før utgivelse er hovedsakelig ferdigstillelse av cover/hefte og endelig avgjørelse om antall låter på utgivelsen.

31.08.2011 Nordic Records sender 1. september ut en nedlastbar "radiosingle" - "Tanker På Gli'" - fra Eigils kommende album. Versjonen er noe kortere enn den som vil komme på albumet - radioversjonen på 3:45 minutter mens albumversjon vil bli på 4:09 minutter og vil i første rekke bli sendt ut til NRK P1, NRK P2, P4 og Radio Norge. Et lite skår i gleden for samlerne av NJS-relatert musikk vil kanskje være at det denne gang ikke produseres fysisk single, hverken som CD eller vinyl. Trøsten er at Nordic Records har stilt linken til disposisjon for denne sidens lesere - Storveis og Tusen Takk! Klikk på Nordic Records-logoen over til venstre. Lytt, Nyt og Gled dere til 6. oktober.

02.09.2011 Svein og The Beatniks opptrådte på Hjørundfjorden, Ørsta.

Miniatyrbilde 05.09.2011 Svein og The Beatniks opptråde i TV2s "God Morgen, Norge!".

07.09.2011 "Laura Mills" ligger an til å tangere "Queen Of The Night" når det gjelder innspilte versjoner. Paul Flaata var først ute med Eigils engelske tekst, Trond Granlund har innspilt "Laura Mills" med Eigil og Ingvar Hovlands norske tekst og som kommer på Granlunds neste album. Det blir neppe utgitt før Eigil selv er ute med "Låtskriver". Enklere for oss som skal kommentere på hjemmeside med "Laura Mills"x3 framfor "Nettenes Prinsesse" / "Queen Of The Night" / "Long Distance Man". Rett skal være rett - "Queen Of The Night" har fortsatt et solid forsprang siden BigBang har utgitt flere versjoner av "Long Distance Man". "Starry Night" ligger foreløpig på tredjeplass med utgivelser både av Paul Flaata og Eigils demoversjon på "Alhambra"-CD'en. Eigil har nok et ess i ermet - vi tenker på hans eneste nr. 1 hit utenfor NJS, "I Mitt Slageratelier" som han skrev spesielt for Dænsebændet og som toppet Norsktoppen i 2000. Men, det er vel neppe sannsynlig at vi vil høre den med Eigil annet enn i lystig lag!

08.09.2011 Ikke at vi har tenkt å begynne med økonominyheter, men den norske krona er for tiden historisk sterk. Nå kan de lønne seg å handle i utlandet! Ved årsskiftet tipset vi om noen utenlandske nettbutikker som solgte også NJS-musikk. Play.com synes å ha avviklet sin norskavdeling, men Amazon er fortsatt høyst oppegående - både i England, Tyskland og Amerika. De som har mangler i samlingen på iPod og liknende mp3-spillere bør nok hive seg rundt. Så vidt vi kan skjønne, er det mest å spare på å handle hos Amazon i Amerika. Ikke så veldig mange kronene pr. nedlasting riktignok, men så har jo NJS en ganske så hyggelig og stor back-katalog.

11.09.2011 3 av Eigils 14 komposisjoner til "Låtskriver" - "Tanker På Gli'", "Titusen Stjerner"og "Tidløs Flukt" - har norsk tekst av Eigil. 10 har norsk tekst av Ingvar Hovland. Den siste - "Laura Mills" - har også norsk tekst av Hovland sterkt influert av Eigils engelske tekst utgitt med Paal Flaata, så her ønsket Hovland at Eigil skal stå som medforfatter av den norske teksten.

13.09.2011 Under årets by:Larm tidligere i år fikk Eigil endelig hilst på en av sine desidert største helter - den amerikanske Låtskriveren Jim Webb. Til venstre i bildet Amund Enger. Vi som har levd en stund husker godt at Morgans med Eigil og Nils Bjarne Kvam i bandet framførte Webbs bauta "MacArthur Park" live fra scene på slutten av 1960-tallet.

14.09.2011 Ny releasedato for "LÅTSKRIVER" er satt til 7. oktober. Vi tåler å vente den ekstra dagen!

Foto: Helge Jørgensen14.09.2011 Låtrekkefølgen på "LÅTSKRIVER" er klar. Den digitale versjonen vil inneholde 12 låter - alle disse vil selvsagt finnes på CD-versjonen, der vil også "Toget Går" og "Seile Vår Egen Sjø" være inkludert. Så her er det CD-versjonen som gjelder, folkens!

14.09.2011 Nordic Records har på sin artistside for Eigil lagt ut 5 smakebiter fra "Låtskriver" i tillegg til presseskriv fra Tom Skjeklesæther.

Foto: Helge Jørgensen 14.09.2011 Eigil har gitt oss verdifulle kommentarer og bilder fra innspillingene.

16.09.2011 Blant Eigils mange bilder fra "Låtskriver"-innspillingene, fant vi dette fornøyelige bildet av produsent Nils fra besøket i Lasse Hafreagers studio. Det vekker minner - vi er godt kjent med Nils' karriere som produsent (og den er betydelig - sjekk Rockipedia), men før det hadde han også en musikalsk karriere i The Valiants, Glouchester Mansion, Futurum og ikke minst sammen med Eigil i Morgans. Morgans var pionerer på mange måter, også ved at de som eneste fikk lydfestet Nils på plate (bortsett fra en gjesp i ny og ne) - singlen "Stantia's Song" / "Lonely". Ikke hørt den? Disse sidene har siden starten hatt egen Morgans-avdeling med den komplette historien og alle tre singlene pluss litt til. Her kan du høre dagens jubilant (GRATULERER MED DAGEN, NILS!) i fri flyt som komponist, gitarist og ikke minst vokalist på "Lonely". Hadde det ikke vært for studioarbeidet med denne singlen er det langt fra sikkert at vi hadde fått Nils som produsent, hans selskap On Records og NJS som plateartister. Mye å takke Nils og Morgans for!

16.09.2011WiMp.no og Platekompaniet.nos nettsider er det lagt ut forhåndsvarsling om "Låtskriver"-utgivelsen - det gjør også Play.com i England, 7digital i England og Amerika og Amazons butikker i England, Tyskland, Amerika og Japan (! - Heftig!). Foreløpig gjelder dette mp3-versjonene, så vi tar det foreløpig med ro og venter på CD-versjonen for ytterligere to låter og - kjenner vi Eigil rett - et ytterst delikat og informativt hefte.

22.09.2011 Bjørn og Aunt Mary opptrådte på Rockheim, Trondheim.

24.09.2011 Svein opptrådte med Ragdolls i Eikhallen, Tønsberg.

26.09.2011 Tylden & Co AS har oppdatert sin releaseplan. Retroutgivelsene av "Get It On" og "Movin' On" er fortsatt med - nå som "2012/13 - Foreløpig ikke fastsatt dato".

Miniatyrbilde 29.09.2011 Cinemateket i Oslo viser i kveld "1958". Og det er ikke den noe herpete DVD-utgaven eller VHS-utgaven, - her er det god, gammeldags filmversjon.

30.09.2011 "Låtskriver" i CD-versjon kan nå forhåndsbestilles hos Platekompaniet.no.

01.10.2011 Sex dager til "Låtskriver" slippes - kanskje betimelig med ett par linjer om ett av studioene Eigil har benyttet, WH Studio. "WH" er ganske riktig en forkortelse, men ikke for et navn eller stedsangivelse - det står for Whorehouse. Ifølge legenden var det tidligere i de lokalene på Galgeberg i Oslo et horehus/bordell. Sikkert med mye historie i veggene, men tekstforfatterne Hovland/Berg hadde skrevet det meste før de entret stedet. Uansett så var det til tider lystig stemning i løpet av innspillingsdagene.

01.10.2011 Eigil presenterer "Låtskriver" på New Orleans i Oslo 10. oktober.

03.10.2011 Tekstene til alle 14 låtene på "Låtskriver".

03.10.2011 Platekompaniet informerer at de i dag sender ut  forhåndsbestilte "Låtskriver"-CD'er. Ikke bestilt? "Låtskriver" er bare et tastetrykk unna - Platekompaniet.no.

04.10.2011 Adresseavisen i Trondheim var først ute med å omtale "Låtskriver".

05.10.2011 Adresseavisen i Trondheim fulgte opp med "3 kjappe spørsmål" til Låtskriveren.

06.-07.10.2011 Eigil medvirket i oppsetningen "The Man At The Tramstop" hos Riksteateret i Nydalen/Oslo.

07.10.2011 Offisiell releasedag for Eigils "Låtskriver". På samme dag for 23 år siden var det release av "Songs For The Weekend".

10.10.2011 hadde i programmet "Kulturnytt" en liten omtale av "Låtskriver" og Eigils lange karriere.

10.10.2011 Vi fant et flott blogg-innlegg om "Låtskriver" fra Per-Erik Skramstad på nettet. Glimrende - sånn skal det gjøres. Per-Erik har også utviklet en mer utfyllende magasinside. Hjertelig takk for hjelp med å spre "budskapet", Per-Erik.

Foto: Per-Erik Skramstad 10.10.2011 Eigil presenterte "Låtskriver" fra scene for et smekkfullt hus på New Orleans i Oslo.

12.10.2011 Hamar Arbeiderblad med omtale av "Låtskriver".

14.10.2011 Musikknyheter.no med omtale av "Låtskriver".

14.10.2011 Svein og The Beatniks opptrådte i Sarpsborg sammen med Bjørn Nordvang og Hafslundsøy Musikkorps.

16.10.2011 Eigil ble intervjuet av Eva Nordlund i programmet "Søndagsavisa" på .

17.10.2011 Dagsavisen med omtale av "Låtskriver".

17.10.2011 Fredrikstad Blad med omtale av "Låtskriver".

19.10.2011 Og da er også Østlendingen på plass med sin omtale av "Låtskriver".

22.10.2011 Svein og The Beatniks opptrådte på Dansegalla i Hvalerhallen sammen med Dænsebændet.

22.10.2011 P1 presenterte i dag "Titusen Stjerner" fra Eigils "Låtskriver". Innledningen til kuttet var "Eigil Berg har turnert Norge på kryss og tvers i årevis sammen med New Jordal Swingers. Det er en stund siden dem ga seg, .......". Åh! Det visste vi ikke! Riktignok har Eigil selv i innledningen til referatet fra Sel-opptredenen 20. juli antydet en mulighet for noe slikt, men så langt er dette hverken be- eller avkreftet. Så hvis NRK P1 vet noe vi ikke vet, ville vi sette pris på å bli oppdatert.

26.10.2011 Eigil starter på en tre ukers tur som akkompagnatør under Riksteaterets oppsetning av "The Man At The Tramstop" med dansegruppen Toyboys.

28.10.2011 Også Tønsberg Blad gir terningkast 5 til "Låtskriver".

31.10.2011 Eigil ble intervjuet av Radio Agder i Arendal om "Låtskriver".

31.10.2011 Nok en omtale av "Låtskriver" - i Gudrandsdølen Dagningen.

04.11.2011 Eigil avslører sin Top-5 spilleliste.

05.11.2011 I anledning av opptrykk og utgivelse av The Beatniks' legendariske EP "The Beatniks Fly Middle East" fra 1963 stilte Svein sammen med Odvar Gundersen på Oslo Platemesse for signering og prat med samlere og gamle kjente.

05.11.2011 Svein var gjest i NRK P1s "Nitimen" i anledning nyutgivelsen av "The Beatniks Fly Middle East". Svein fortalte også om møtet med The Beatles i 1963.

05.11.2011 Travel dag for Svein - han opptrådte med Beat Boys og Bjørn Nordvang på Quality Hotel, Mastemyr.

11.11.2011 Oppland Arbeiderblad med omtale av "Låtskriver".

11.11.2011 Svein medvirker i "Jukebox Revy" med blant annet Øivind "King Kong / Raymon" Johannessen over 10 kvelder i  Fredrikstad og Rakkestad.

13.11.2011 Svein og The Beatniks opptrådte i Oslo Konserthus som en del av Kjell Karlsens 80 års jubileumsgalla.

16.11.2011 Nordic Records tilbyr "Hyllest" fra "Låtskriver" som gratis nedlastbar file.

23.11.2011 Notesamlingen "Rock og Ballader 5" er nå i salg. NJS, Eigil og Ivar bidrar med "Spillemann" og "Tornerose". For øvrig en imponerende samling norske klassikere.

23.11.2011 i Trondheim har overtatt Eigils Yamaha-flygel og vil i løpet av kort tid innlemme dette i sine utstillinger. Fra tidligere er NJS representert blant annet i svært godt selskap på Rockheims "Hedersvegg" - en avdeling med de som Rockheim anser for å være viktige nok til å ha preget sin periode. Ved å gå videre på NJS-bildet i denne "Hedersveggen" kommer video-versjonen av "Mama's Got The Blues" opp i virkelig svært format. I tillegg er avdelingen "70-tallet - Turnébuss" aktuell, der Rockheim har laget sin egen presentasjon av NJS med videoversjoner av både "Helpless Girl" og "Ælve-Rock" fra 1979. For Eigil en ekstra fjær i hatten ved det er video av "Nettenes Prinsesse" som representerer Undertakers Circus og "Long Distance Man" som representerer Bigbang i Rockheim-sammenheng.

23.11.2011 Så var allikevel ikke siste strofe sunget - første jobb for 2012 er avtalt. NJS skal spille under Kampendagene i Oslo 2. juni 2012. Vanligvis oppgir vi ikke kommende opptredener før signert kontrakt foreligger - foreløpig eksisterer kun en muntlig avtale. Det gjorde det forresten også på vårparten i år med samme arrangør og tilsvarende arrangement; det ble avlyst på kort varsel fra arrangørens side. Med alle mulige forbehold - hold av 2. juni 2012.

25.11.2011 Dagens VG Fredag har en fornøyelig artikkel om en godt voksen guttegjeng som har laget en "mannehule" i en knøttliten garasje på Slemdal i Oslo. De har til og med startet eget husband. Sjekk det navnet - det både forplikter og bør være en sikker suksessfaktor.

26.11.2011 Eigil var til stede da Popsenteret i Oslo ble innviet i dag. Selvsagt er NJS representert - på "artiststasjonen" finnes bilder, videoene "That'll Be The Day" fra Plysj og God Musikk i 1974, "Spillemann" fra Melodi Grand Prix i 1978 og "Maybellene" fra I Ruta i 1983 (alle finnes selvsagt på vår videoside) samt biografi hvorfra vi sakser ".. Bandet har ellers hatt en av Norges ivrigste fanklubber, og kunne i mange år fylle Oslo Konserthus i forbindelse med sine julekonserter der. Det er ingen tvil om at de bør regnes som et av Oslos mest verdsatte bidrag til populærmusikken.". Aunt Mary er på plass, det er også filmkutt med Ivar i blåserekka til Undertakers Circus, Svein fra tiden før The Beatniks og Eigil i en turneplakat med blant annet Morgans.

26.11.2011 Svein og The Beatniks opptrådte på Rockebordet, Hamar.

29.11.2011 Eigil fikk en personlig hilsen fra Finn Bjelke i dagens "Herreavdelingen" på NRK P1: "Eigil Berg har utgitt en veldig fin plate som heter "Låtskriver". Hei på deg, Eigil, slettes ikke verst!". Hilsenen ble etterfulgt med avspilling av "Elven Med Det Store Hjertet".

09.12.2011 Eigil bidrar med tre fornøyelige anekdoter - om "Nettenes Prinsesse"/"Queen Of The Night"/"Long Distance Man", "Railroad Man" og "1958" - i boken "Sangen om Norge" utgitt i anledning av NOPA Norsk Forening for Komponister og Tekstforfattere's 75 års jubileum.

16.12.2011 Eigil medvirket i julefortellingen "Nok En Tur Til Betlehem" i Egersund Kirke sammen med blant annet Ingvar Hovland og Trond Granlund. Han framførte "Little Drummer Boy" fra NJS-repertoaret i tillegg til "Kjærligheten Din", "Elven Med Det Store Hjertet" og "Hyllest" fra "Låtskriver". "Hyllest" også her som duett med Trond Granlund og Granlund framførte sin versjon av "Laura Mills".

Sist endret: 18 desember 2018 NJS-Booking:  Tlf.: 22 37 14 73  Web-Master: Tom Sunde