StartSide
Opp Ett Nivå    

                 

Tilbake til 2013-siden

 

01.01.2013 Velkommen til NJS' 40 års jubileum. Riktignok hadde Eigil, Per, Ivar, John og Erik allerede i 1972 opptrådt samlet som Per "Elvis" Granbergs backingband og det var først i 1974 første album ble utgitt og medlemmene ble musikere på heltid. Men det var i 1973 musikerne første gang opptrådte som "The New Jordal Swingers" først med Granberg, så som selvstendig band. Det var i 1973 de hadde sin platedebut som backingmusikere på albumet "Rock" og var i platestudioet for innspilling av sitt første egne album. Dette ble ikke utgitt før i januar 1974, men i desember 1973 ble "Little Queenie" avspilt i programmet "Pop '73" på NRK. Vi vil gjennom året ha flere "40-års tilbakeblikk" og vi skal feire dem alle! Blant annet ved å finne fram Klubbavis nr. 18 med Bjørg Sveums oppskrift til "1958"-kaken.

Vi feirer også med å legge ut samtlige kjente radiointervjuer og -opptredener gjennom 40 år på egen side. Her finnes mange godbiter av historisk interesse. Visste du forresten at det hverken var Eigil, John eller Ivar som var den første til å promotere NJS på NRK? Svaret finner du på denne siden. Takk til alle som har hjulpet til med å gjøre oversikten så omfattende. Vi er klar allikevel over at den ikke er komplett - de som sitter på opptak vi mangler håper vi tar kontakt med web-master.

Det er så langt ikke kjent om det blir annen markering av jubileet i løpet av året.

01.01.2013 Tylden & Co AS/Bare Bra har lagt ut releaseplanen for 2013. Der er ikke NJS-utgivelsene "Get It On" og "Movin' On" med. Kanskje like greit - det er lenge siden vi hadde reelt håp om flere CD-retroutgivelser med NJS fra den kanten. Vi klamrer oss til håpet om at Universal Norge AS viderefører sine planer om tilgjengelighet av komplett Universal-katalog på nettet. Stor takk til Tylden & Co AS (og Eigil) for de 6 flotte NJS-retroutgivelsene som ble en realitet.

04.01.2013 Morten Reff ga før jul ut volume 3 av sin omfattende "The Chuck Berry International Directory". Boken dokumenterer alle kjente - over 4.500 - coverversjoner av Chuck Berrys komposisjoner. Selvsagt er NJS representert og også vi minner om NJS' innspillinger av Berry-materiale:

Hva

Hvor

Når

Little Queenie

Hold On!

1974

Maybellene

Let's Boogie

1975

Julevise (Memphis Tennessee)

Single

1975

Promised Land

Uhørt

1983 (Live Lydsjekk)

No Particular Place To Go

Kom Og Dans 1

1992 (Live 1991)

Sweet Little Sixteen

Kom Og Dans 2

1992 (Live 1991)

Promised Land

Graffiti (CD Bonus)

2007 (Live 1984)

Johnny B. Goode

Rock Machine (CD Bonus)

2009 (Live 1975)

NJS har hatt et drøyt dusin Berry-sanger på scenerepertoaret - i tillegg til låtene over kan nevnes blant annet "Brown Eyed Handsome Man", "Carol", "Memphis Tennessee" med original tekst, "Nadine", "Rock'n'Roll Music" og "You Never Can Tell".

Vi venter med spenning på Volume 4 av Reffs encyclopedia - "soundalikes". I følge Reff inneholder "NJS 45 Beste! (30 År Med Rock'n'Roll)" tre bra Berry-soundalikes. Vi vil ikke bli overrasket om denne er en av disse.

05.01.2013 Miniatyrbilde Video nummer fire fra "Låtskriver" - "Elven Med Det Store Hjertet".

30.01.2013 Eigil opplyser at "Undercover Lover" er "en av flere låter fra backkatalogen som ligger an til nyutgivelse nå i 2013". Siden web-master er så heldig at han har "Songs For The Weekend" også på CD fra 1988, er han vel så spent på hva som ligger i formuleringen "en av flere". Forhåpentligvis mer enn "bare" en remastered retro-utgivelse av "Songs For The Weekend".

23.02.2013 FLASHBACK: Miniatyrbilde På denne dagen for 40 år siden var det premiere på Back To Rock-turnéen i Storsalen på Chateau Neuf i Oslo. Per "Elvis" Granberg med sitt turnéband åpnet happeningen etterfulgt av Jonas Fjeld Rock'n'Rolf Band mens Jan Rohde og hans Rohde Rockers avsluttet. Det hele ble bundet sammen av konferansieren Andreas Diesen. Dette var første gangen "Granberg-bandet" opptrådte offisielt under navnet "The New Jordal Swingers" som tidligere hadde vært benyttet som betegnelse på studiomusikerene på Granbergs to første album. NRK var tilstede og sendte opptredene til Granberg og Rohde 19. mars samme år. De fleste av låtene Granberg og The New Jordal Swingers framførte, har ligget ute på videosiden siden januar 2009 - for første gang presenteres en uredigert  versjon av Granberg-sekvensen fra NRK-programmet, inklusive Andreas Diesens intro og outro. Enjoy!

08.03.2013 FLASHBACK: I mars 1978 ble det sendt ut informasjon, biografi og "fan-kort" til alle som de foregående årene hadde skrevet til NJS med spørsmål om bilder og autografer - hensikten var å lodde stemningen for en organisert klubb for NJS-fans. Responsen oversteg alle forventninger, medlemmer ble registrert og arbeidet med den første klubbavisen - "Rock Machine" oppkalt etter NJS' andre album - ble umiddelbart igangsatt. Den symbolske medlemskontingenten var langt fra tilstrekkelig til å dekke kostnader til trykking og utsendelse av klubbavisene -  klubben hadde ikke blitt en realitet uten uvurderlig støtte og goodwill fra PolyGram Norge og i særdeleshet Audun Tylden. NJS støttet med tilgang til eget omfattende bilde-/klipparkiv og all den informasjon klubbledelsen og medlemmene til enhver tid hadde behov for. At klubben ble en suksess gjennom 15 år skyldes ene og alene medlemmene, deres engasjement med innlegg til klubbavisen, frammøte på konserter, leserinnlegg i riksdekkende aviser og radio-/TVstasjoner og samhold medlemmene imellom. Selv nå - 35 år senere - er jaggu et hyggelig antall tidligere klubbmedlemmer, også fra den tidligste tiden, fortsatt aktive som lesere av disse sidene. STERKT!!

13.03.2013 Det har vært stille lenge angående flere retro-utgivelser av NJS-albumene. Nå - i jubileumsåret - er det ting som tyder på en viss gjenopptagelse. Eigil har vært i studio og remasteret "Songs For The Weekend" - en utgivelse som har vært vanskelig tilgjengelig på CD siden 1988. Enkelte spor - "Blues For Breakfast", "Lafayette", "Toot Toot" og "Strong Wind" ble tilgjengelige på "NJS 45 Beste! (30 År Med Rock'n'Roll)" respektive Eigils "Alhambra"-utgivelser på CD i 2004 og 2007. "NJS 45 Beste! (30 År Med Rock'n'Roll)" er som tidligere nevnt på vei ut av markedet både som fysisk CD og som digital nedlasting. Det er derfor gledelig at det planlegges å gjøre "Songs For The Weekend" tilgjengelig for nedlastning fra blant annet Wimp, Spotify og iTunes over sommeren (NB - Sommeren 2013!!).

Fra tidligere vet vi at også "Get It On" og "Movin' On" foreligger ferdig i digitale og remasterede versjoner. Det pågår dialog mellom Eigil og Universal Norge AS om digital utgivelse av disse - måtte de bare få følge av resten av NJS-katalogen inklusive singleutgivelsene.

19.03.2013 Eigil er studioklar med nytt låtmateriale rett over påsken i år. Forhåpentligvis går det mot en helt ny NJS-utgivelse siden både John og Ole Marius skal delta under innspillingene. Det kan også hende det blir både en og to hyggelige overraskelser med øvrige musikere. Vi vil videreformidle informasjon etter hvert som vi kommer over dette.

05.04.2013 Årets første jobb er endelig klar. 3. august skal NJS opptre under Hestholmen Retrofest -  en utendørsfestival i Valsøybotn. Det blir et halvannen times opptreden med kjent materiale fra NJS-repertoaret godt krydret med nye låter fra utgivelsen som er under innspilling i disse dager.

22.04.2013 Erik fyller 25.567 dager - 70 år - i dag. Våre hjerteligste gratulasjoner. Keep On Rockin', Erik!

26.04.2013 Armands tur til å jubilere - i dag fyller han 60 år. Vi gratulerer!

26.04.2013   NEW JORDAL SWINGERS - Nobody's Fool - 1983 Når det gjelder retro-prosjektet, skal Eigil nylig ha re-mastret ferdig "Songs For The Weekend". Vi trodde både "Get It On" og "Movin' On" var tilsvarende ferdig i forbindelse med det aborterte Tylden-prosjektet, men Eigil har nå vært i studio og re-mastered "Movin' On". Av tekniske årsaker har "Nobody's Fool" fått et sårt tiltrengt løft som åpningsmelodi. Den fått samme ekstra-behandling som "Nut Rocker" og "Railroad Man", dvs. remiks med originalbalansen som mal, men med langt bedre lydbilde. Det bør glede mange - videoen med "Nobody's Fool" fra "I Ruta" i 1983 er NJS-videoen med desidert flest treff på YouTube, pr. idag nær 20.000.

28.04.2013 Eigil har travle dager for tiden - innspillingene av nytt materiale har første prioritet, men han finner også tid til å kikke på det retro-materialet Universal Norge AS ønsker å gjøre tilgjengelig. Foreløpig har det ikke kommet "lekkasjer" fra innspillingene i Fredrikstad av det nye materialet - forhåpentligvis er "intet nytt, godt nytt".

30.04.2013 FLASHBACK: 30 år siden NJS opptrådte i Prestfoss - første opptreden med Bjørn og Asle.

30.04.2013 Tylden & Co AS og Universal Norge AS har noe forskjellig syn på hva som kan være bonusspor på retro-utgivelsene. Tylden & Co AS var mer liberale og godtok de fleste forslag inklusive egne liveopptak fra miksebord ("det er enklere å få tilgivelse enn tillatelse") mens Universal Norge AS foretekker opptak de selv har rettigheter til. Derfor forsvant live-sporene på "Rock Machine" og "Graffiti" da Universal Norge AS "overtok" mp3-utgivelsene fra Tylden & Co AS. Hva så med de utgivelsene vi forhåpentligvis kan se fram til i år? "Songs For The Weekend" etterlot ikke noe ekstramateriale fra studiosessionene - derimot er jo dette en NJS-Records utgivelse med tilhørende rettigheter slik at det her kan være noe enklere med eksempelvis live-spor fra den aktuelle perioden. Under "Movin' On"-sessionen ble "(I'm Just A) Country Boy" og en ny versjon av "Maybellene" påbegynt, men ikke gjort ferdige. Ny gjennomhøring bekrefter at disse er så uferdige at de dessverre er uaktuelle som bonusspor. Så hva Universal Norge AS og NJS kan by på av eventuelle bonusspor er mer spennende enn noen gang. Kommentarene på de enkelte utgivelsenes sider kan gi noen indikasjoner av innspillinger der Universal Norge AS sitter på rettighetene. I tillegg kommer rene singleutgivelser fra de respektive perioder. Universal Norge AS' intensjon er å gjøre alle resterende utgivelser tilgjengelig samtidig i løpet av jubileumsåret 2013.

"1958"-soundtracket ble utgitt på CD og i mp3-format i 2006. Vi er langt fra overbevist om at sporene på dette ble re-mastered ut fra de originale studiotapene. Eigil sitter på kopi av studiotapene og disse bør inneholde minst 6 uutgitte NJS-bonussporkandidater og den norske single-versjonen av "Jukebox Jive". Går det an å håpe på en ny re-mastered mp3-utgivelse fra studiotapene med bonusspor? 

Vi har selvsagt ikke glemt solo-utgivelsene fra aktuell periode. Det har vel heller ikke Universal Norge AS?

06.05.2013 Nils, Kongshaug og Ivar i Talent Studio. Teknikerlegenden Jan Erik Kongshaug har mottatt NOPAs hederspris på 100.000 kroner for "sin kvalitetssterke lydproduksjon på rundt 4.000 innspillinger". Kongshaug bør kunne regnes som Nils B. Kvams mentor under Nils' oppstart som tekniker/produsent i Arne Bendiksen Studio. Både Kongshaug og Nils var sentrale som teknikere under innspilling og miks av "Get It On" i Talent Studio i 1976. Kanskje ikke så rart at "Get It On" ble ansett som den best produserte av NJS' fem første utgivelser og er den eneste som er nominert til en Spellemannspris. "Get It On" vant ikke den prisen - det gjorde Kongshaug i 1982 da han ble tildelt en spesialpris under Spellemannsutdelingene.

10.05.2013 Det rapporteres om god progresjon med innspillingene til NJS' nye album. Ett par-tre av låtene nærmer  seg miksstadiet og det kan muligens bli aktuelt med en single i månedsskiftet mai/juni. NJS i denne anledning er mer eller mindre identisk med opptredende NJS fra de siste par årene - foruten Eigil og John er Ole Marius på bass og både Svein og Bjørn på gitar høyst deltakende under innspillingene.

11.05.2013 Med også "Get In On" ferdig re-mastered til Universal Norge AS's retroprosjekt, er Eigil halvveis med sin del av jobben. Godt jobbet, Eigil - men vil Universals planer om utgivelse i august holde? Da burde vel alle seks albumene bli ferdigstilt før sommerferien og helst i løpet av mai? Lykke til videre - for vår del venter vi gjerne til både september og oktober for best mulig resultat.

13.05.2013 Da "NJS' Beste - 20 Hits På 20 År" skulle utgis i 1993, ble det plukket ut 18 NJS-hits og PolyGram ba om to nye låter. Eigil kom opp med balladen "Please Come Home" og rockeren "Hey Little Mama". Produsent Ole Evenrud valgte å satse på kun "Please Come Home" ("Hey Little Mama" måtte vente i 8 år før den så dagens lys som "Fyrige Damer" på "Indigo"). Et hastemøte mellom plateselskapet, produsent og NJS for å plukke ut den siste låten som skulle inngå blant de 20 beste, resulterte i flere forslag - "Mona Lisa", "Mama's Got The Blues", "Reveille Rock" samt at plateselskapet nok en gang ønsket å betrakte Eigils soloproduksjon "Lorelei" som en NJS-hit. Etter gjennomspilling av flere forslag, falt valget - overraskende på mange - på en tittel mange mente var den beste NJS-innspillingen, NJS-hit eller ikke. NJS' versjon av "Sea Of Heartbreak" var hverken single-, liste- eller radiohit - den var "bare" en veldig bra NJS-versjon av en veldig bra låt. De ansvarlige for neste samling - "45 Beste! - 30 År Med Rock'n'Roll" - hadde ikke det samme fornuftige gangsynet. På den samlingen ble "Sea Of Heartbreak" vraket til fordel for blant annet tre av Eigils soloproduksjoner. Litt merkelig det der - at en låt som i 1993 ble ansett som en av de 20 beste innspillingene 11 år senere ikke ble funnet verdig som en av de "45 42 Beste!"

I 2013 vil vi forhåpentligvis få "Sea Of Heartbreak" i sin rette sammenheng i en ytterligere forbedret og reMastered versjon på "Get It On"-utgivelsen sammen med minst to andre av NJS' beste coverversjoner - "The Letter" og "The End Of The World".

15.05.2013 FLASHBACK: NEW JORDAL SWINGERS - Spillemann - MGP1978 New Jordal Swingers - Comeback NJS kan i år markere jubileum for deltagelse i Norsk Melodi Grand Prix. To stykker faktisk. For 35 år siden, i 1978, deltok de i finalen med Eigil og Ivars "Spillemann". Det ble en 6. plass på NJS det året. Vant gjorde Jahn Teigen med "Mil Etter Mil" og vi husker alle "Mil Etter Mil"s poengsum i den internasjonale finalen i Paris. Noe bedre gikk det for både NJS og Norge for 20 år siden, i 1993, - NJS med Sigurd Køhn på saksofon kom på 5. plass i den norske finalen med Tom Pettersens "Comeback". Silje Vige vant med "Alle Mine Tankar" som kom på 5. plass i den internasjonale finalen i Irland.

18.05.2013 FLASHBACK: NJS tyvstartet innspillingene til "Get It On" i Arne Bendiksen Studio med "Java" og "Giddy Up A Ding Dong"/"Gir'u Opp" som en singleutgivelse. NJS med ny gitarist - Svein - trengte en markering med en gitarlåt. Singlens B-side "Giddy Up A Ding Dong"/"Gir'u Opp" var et resultat av en diskusjon mellom i første rekke Eigil og Ivar i bussen mellom spillinger. Hva skal til for å lage en hit? En velprøvd oppskrift er en låt hvor tittelen gjentas ørten ganger. "Giddy Up A Ding Dong" kunne være en god kandidat. Nils var ikke enig - låta var den verste han hadde hørt! På den tiden hadde Nils ikke særlig til overs for gammelrock og NJS måtte ofte opptre felles for å få med slike. Som i dette tilfelle ved å påpeke at Alex Harvey på den tiden nettopp hadde spilt den inn (uten å nevne at Freddie Bell gjorde den tyve år tidligere). En fin scenelåt - langt fra like fin i studioversjon til tross for bra saksofonkor av Ivar og koring/håndklapp av hele NJS, Johns hittil eneste vokale bidrag på plate. Den norske versjonen "Gir'u Opp" ble gjort ferdig og utgitt på single før den engelske versjonen som kom på albumet. I den norske versjonen blir tittelen, "Gir'u Opp", nevnt eksakt 100 ganger. "Giddy Up A Ding Dong" fikk en litt kortere fade (nedtoning på slutten av innspillingen) og hele 14 færre "Giddy Up"er. Live-utgaven framført i NRK TVs Musikalsk Gjestebod var på 2 minutter og 40 sekunder uten fade og med "bare" 77 "Gir'u Opp"er. Re-Masteringen kan medføre noe variasjon hovedsakelig i fade'n - vi har funnet fram kulerammen og er klare til mp3-versjonene!

"Gir'u Opp" ble aldri noen hit - den passerte riktignok fagjuryen hos Norsktoppen, men ble vraket av folkejuryen. "Java" gjorde det langt bedre med åtte av åtte mulige uker på Norsktoppen med tre andreplasser som beste plassering. 

18.05.2013 FLASHBACK: Apropos Nils og hans aversjon i 1976 mot gammel-rock. NJS nevnte ikke for Nils at "Party" var en gammel Elvis-klassiker. Det etter at Nils brutalt hadde vraket både "New Orleans" og "Sweet Little Sixteen" i studioet - begge disse var "bånn i bøtta" i følge Nils. Eigil kom i studio med en plate med Wanda Jackson og hennes versjon av "Party". "Det var noe annet enn de trøtte Elvis-greiene, det" mente Nils, NJS ble hel-tent og innspillingen ble tatt på sparket. Hah, Nils! Så du Ikke Elvis-filmen "Loving You" i 1957?

24.05.2013 Nå skjer det mye! Fredag 31. mai slipper plateselskapet Norskamerikaner AS en digital-single med "Enda En Sommer" fra NJS' kommende album. Plateselskapet har sendt singlen til NRK for premiere i P1s "Norsk På Norsk" søndag 26. mai. Kanskje litt synd at Norsktoppen er lagt ned - "Enda En Sommer" hadde gått glatt inn og sikret NJS deres 200 uke på den listen.

24.05.2013 NJS og Norskamerikaner AS er forut for sin tid. Allerede i dag ligger digitalsinglen "Enda En Sommer" tilgjengelig eksklusivt på Wimp.

25.05.2013 De første kommentarene, begge fra gamle og gode kjente med 35 års fartstid i NJS-klubben. Høyst objektive kommentarer, selvsagt:

Anne Storm Olsen: Enda En Sommer!! Deilig låt. Den var jo bare utrolig herlig å få i øra.. Hva skal jeg si. Selve soundet var så DEILIG!!!! Skikkelig fyldig og deilig lyd som nesten kilte i øra. Vanskelig å forklare, men den var GOD å høre på! Og når lyden er så bra på pc'en, wow, åssen blir det da på cd spillern??? Fin tekst og. Me like!

Anders Sinnes til Eigil: Ja da har jeg hørt noen ganger på din nye låt. Og inhabil som jeg er, så synes jeg dette er meget bra. Virkelig bra. En god del bedre enn bra, faktisk :)
Først og fremst umiskjennelig NJS/Eigil, med en touch av Everly Brothers, Beatles, Kinks og ikke minst slide ala George Harrison i slutten av ref. Og mot slutten av låta møtes Harrison og ikke minst Beach Boys. Helt nydelig. Og koringen der…..Dennis Wilson go home :)
Et lite wild guess på hvem spiller hva av gitarer:
Introfig: Bjørn.
Vers : Først Svein, så kommer Bjørn inn på C#m
Bjørn på tremolo gtr og Harrison slide gtr?
Bjørn: gtr figurer i 2.vers.
Svein på akk gtr.
osv
Meget tight og flott arrangert. Gleder meg til resten av låtene. Og ikke minst til å se dere live igjen.

26.05.2013 "Enda En Sommer" avsluttet dagens "Norsk På Norsk" på NRK P1. Vi minner om at disse sidene har en omfattende historikk over radiointervjuer og -opptredener med NJS gjennom 40 år.

29.05.2013 Radio Ludo har en imponerende nettartikkel om NJS. Her har det vært mye research. Gratulerer med en godt utført jobb.

30.05.2013 FLASHBACK: 30 år siden første single med Bjørn og Asle - "Før Lyset Brenner Ned" / "Myk Landing" - ble utgitt.

30.05.2013 Eigil er invitert til NRK P1 Nitimen førstkommende lørdag 1. juni. Det blir garantert avspilling av "Enda En Sommer" og prat rundt både singlen og det kommende albumet. Vi vil ikke bli overrasket om Eigil vil framføre nok en låt fra albumet på direkten der og da.

31.05.2013 er sannsynligvis første avis med informasjon om "Enda En Sommer" og det kommende albumet. Takk til en alltid observant Alf-Einar for foto. Siden artikkelen er en standard NTB-utsendelse, dukket den opp også blant annet hos Drammens Tidende, Østlands-Posten, Romsdals Budstikke og Tønsbergs Blad.

01.06.2013 FLASHBACK: I dag er det 35 år siden den første klubbavisen, Rock Machine nr. 1, sammen med en velkomstavis ble sendt ut til 500 registrerte medlemmer. Disse hadde betalt kr. 15,00 for ett års medlemskap i klubben. (Kontingenten ble ett halvt år senere drastisk økt - til hele(!) kr. 25,00 pr. år.) Formatet på avisene var A-4, det gjaldt også avis nr. 2 mens formatet fra og med avis nr. 3 ble A-5. Til avis nr. 10 ble det trykket et vedlegg med den første avisen i faksimile i A-6 format. For å etterkomme medlemmenes ønsker om enhetlig oppbevaring av klubbavisene i egne samlepermer, ble avis nr. 1 sammen med den første velkomstavisen og avis nr. 2 trykket opp nok en gang i faksimile, denne gangen i A-5 format. Avis nr. 1 finnes altså i tre format - A-4, A-5 og A-6. Flere enn web-master som fortsatt har alle disse? 

01.06.2013 Pål Thoresen intervjuet Eigil i dagens Nitimen på NRK P1. I løpet av intervjuet ble det premiere på nok en låt - "Så Fin Du Er" - fra det kommende albumet. Denne og "Enda En Sommer" lover veldig godt for utgivelsen til høsten. Litt tidlig å komme med for bastante påstander, allikevel - dette ligger an til å være NJS' beste album noensinne! Bevisst eller ikke - den avspilte "Enda En Sommer" var fra en tidligere miks enn singleversjonen, noe som hørtes best ved at det her var fire takter ekstra etter siste refreng og før Ole Marius' innspark til fade-temaet.

06.06.2013 Ordentlig Radio opplyser at de vil sette "Enda En Sommer" på sin A-liste ved førstkommende oppdatering. Allerede i dag spilte de låta i programmet "Lytt På Nytt". Ordentlig Radio har knyttet til seg blant annet Tor Andersen som ved flere anledninger har gjort glimrende dybdeintervjuer om NJS- og NJS-relaterte utgivelser, tidligere i P4 og senest med "Låtskriver" i fjor på Ordentlig Radio. Når den tid kommer, ser vi fram til tilsvarende for høstens utgivelse. Det fikser du vel, Tor?

06.06.2013 Eigil og Ingar Helgesen er fornøyde med Re-Masteringen av "Let's Boogie" Etter fire dagers intens jobbing med tekniker Ingar Helgesen, er Eigil nå ferdig med re-masteringen av "Let's Boogie". Eigil selv er veldig godt fornøyd med resultatet og synes "Let's Boogie" er en langt mer spennende og allsidig plate enn han husket fra 1975. Også Ingar Helgesen virket imponert og tok initiativet til en pause for å ringe produsent Nils B. Kvam for å gi honnør til produsentarbeidet, noe Nils satte stor pris på. Det er som Eigil sier: "Det er nå du hører om ting holder mål, når du rett og slett setter på originaltapen 38 år etter og hører hvordan det hele EGENTLIG var ment å låte".

Underveis i arbeidet fikk Eigil også påminnelser om at:
- NJS var ganske tidlig ute med clavinet (på "Mona Lisa" og "Delta Queen")
- Pers gitar og Ivars saksofon på "Be My Guest" fikk stødig drahjelp av Johns cymbalmarkering i solopartiet
- Pers gitar gikk gjennom et Lesley-kabinett på "The Great Pretender"
- Det merkelige "Maybellene"-arrangementet faktisk gynger storveis på sitt vis
- Den voldsomt klangfulle "Poetry In Motion" burde kanskje være vanskelig å følge opp rent lydmessig. MEN, "Smoke Gets In Your Eyes" låter VELDIG fint som den er, det var nok å heve nivået
- Den massive "Save The Last Dance For Me" med Pete Knutsens strykere (for første gang strykere på en NJS-innspilling) fikk Ingar til å utbryte; "Her var jo NJS 10 år forut for sin tid, SÅ svære trommer begynte å bli populært først et stykke utpå 80-tallet!"

Enda en god grunn til å glede seg til høsten!

09.06.2013 FLASHBACK: Rock Machine Nr. 25 Rock Machine Nr, 42 12. februar 1975 begynte arbeidet med det som bransjen hadde forhåndsbestemt skulle bli en megaslager for NJS - "Bongo Bongo Bongo" skulle garantert toppe det som da fantes av hitlister som VG-listen, Norsk- og Europatoppen. Det ble lagt ned mye arbeide med detaljene i arrangementet sterkt preget av Suzi Quattro og Gary Glitter-stilen som var populær i 1975. Resultatet ble et arrangement som selveste Phil Spector burde bli grønn av misunnelse over. Men holdt selve låten mål? Mye kan tyde på at den ikke gjorde det. Til tross for inngått veddemål i plateselskapets korridorer med en flaske god årgangswhisky om at den skulle toppe VG-listen, uteble den store suksessen. Det ble med en sjetteplass på Europatoppen for "Bongo Bongo Bongo", singlens B-side "Hei Sveis" gjorde det hakket bedre med fire uker på Norsktoppen hvor to uker på andre plass. Utfra plateselskapet og NJS' eget regelverk kvalifiserte dette til at begge singlesidene ble inkludert på den første "Greatest Hits"-samlingen. Megasuksessen for "Bongo Bongo Bongo" uteble, ingen flaske årgangswhisky skiftet eier, men arrangementet ga web-master bakoversveis i 1975 - den bakoversveisen ligger der enda! Detaljene rundt "Bongo Bongo Bongo" finnes i klubbavis nr. 25 side 41 - omtale av hele "Let's Boogie"-albumet finnes i kubbavisene nr. 25 og 42. Obligatorisk lesing før og ved utgivelse til høsten.

11.06.2013 Enda En Tekst er på plass: Her er "Enda En Sommer" -  tekst og kommentarer.

12.06.2013 Musikkonline.no har vært den eneste tjenesten som siden Universal Norge AS tok tilbake de nedlastbare ugavene av "Tylden-CDutgivelsene" tilbød live-bonussporene på "Rock Machine" og "Graffiti" for nedlasting. Nå ikke lenger - det er ikke spor etter NJS-utgivelsene hos Musikkonline.no.

13.06.2013 "NJS" er ferdig digitalisert, re-mastered og klar for digital utgivelse til høsten.

13.06.2013 Eigil har sendt oss kommentarer fra dagens re-mastering av "NJS":

Det hele gikk silkefint, Hans Petter Danielsens lydbilde fra Rosenborg Studio 1982 var en ren nytelse å forholde seg til. De to Talent-innspillingene "Fortidas Labyrinter" og "Balanselek" gled lett inn i helheten (jeg tror kanskje de var mikset i Rosenborg?). Ut fra alt det vi nå har hørt gjennom tror jeg nok disse "NJS"-innspillingene godt kan konkurrere med "Get It On" rent lydmessig!
"Tause Vitner" er fortsatt en av de balladene jeg er mest stolt over, det er ganske stas å få den avspilt igjen direkte fra masterbåndene.
Rene høytidsstunden å få hentet ut "Drømmekvinnen" og få et strålende gjenhør med en av mine favoritter "Alle Du Ikkje Fikk" for så å få behandle disse med den respekten de fortjener drøyt 30 år etter ulykken.
Rart å tenke på at nettopp Håkon og Finn John foretok de to siste sangpåleggene på disse før vi dro av gårde til Førde 18. februar 1982.
Og "Balanselek" gir et interessant inntrykk av hvilken retning rock'n'roll-bandet NJS var på vei i 1982, faktisk før Bjørn og Asle var på plass.
Basspillet i "Helt Ute Av Kurs" bærer tydelig preg av at det er Finn John som trakterer bassen. Han hadde en helt klar formening om hvordan bassløpet skulle gå og foreslo derfor å spille det selv.
Og "Utsikt" avslutter et album der Finn John etter så kort tid satte sine spor, en stålende musiker og bidragsyter til NJS på alle måter. Fikk reneste Procol Harum-følelsen noen ganger. Også når det gjaldt orgelet, var Finn John in charge - han fortalte til og med hvordan Ivar skulle legge orgel-gangene, husker jeg.
Alt i alt, kanskje et ikke så veldig rocka album, (som om det skulle bety noe), men likevel (eller for min del, kanskje nettopp derfor) helt klart ett av mine favoritt-album med NJS. Det merket jeg i dag!

14.06.2013 FLASHBACK: NJS -klubben ga ut tre EP'er og én kassett eksklusivt til klubbens medlemmer. På EP'en fra 1982 gjorde Eigil en glimrende demonstrasjon av hvorledes "Tornerose" ble innspilt over totalt 24 spor i Rosenborg Studios. Vel verd et gjenhør. For kjennere av "Tornerose" - legg spesielt merke ved 0:54 hvor Eigil introduserer sporene med cymbaler og tam-tam'er. Der spiller John ett par tam-tam slag som ikke finnes på den utgitte versjonen.

14.06.2013 I 2005 ga Svenska Karaokefabriken ut to karaoke-DVD'er, Norske Favoritter 1 og 2. NJS var "representert" med "Rock Machine" respektive "Tornerose". Mens vi venter på høstens utgivelser, kan vi selv framføre "Tornerose" med tilnærmet korrekt tekst. NB! Det er IKKE NJS som står for backingen - vi antar det er svenske studiomusikere som vi synes gjør en helt akseptabel jobb.

16.06.2013 (og vi) minner om Hestholmen Retrofest i Valsøybotn 3. august. Den bør bli meget interessant. Kveldens lineup vil bestå av Eigil på piano og vokal, John på trommer, Ole Marius på bass og Svein og Armand på gitar.

18.06.2013 FLASHBACK: Eigil og John med Chuck Berry og Jim Marsala på Rockefeller 18. juni 1993. Nok et jubileum - på dagen 20 år siden Eigil og John spilte med Chuck Berry på Rockefeller i Oslo. Eigil deler minner på sin hjemmeside. Dette var andre gang de spilte sammen - første gang var 5. juli 1989, og da med "Wallen" med på bass.

20.06.2013 "Hold On!" er ferdig digitalisert, re-mastered og klar for digital utgivelse til høsten. Og da er vel Eigil ved veis ende med sin del av retroprosjektet ........ eller er han det?

Eigil har disse kommentarene fra re-masteringen:

- "C'mon Everybody" (husker det var en av favorittene våre fra scenen) og ikke minst "Tell Me That You Love Me" (høy sjarmfaktor!) - Du verden som vi planka denne B-siden til barndommens Ønskekonsertfavoritt, "I Love You Baby". Interessant å høre igjen det nøye innøvde koret her - Kostelig!
- "My Baby Left Me" med mitt gitar-komp driver langt bedre her, synes jeg, enn i "1958"-forsøket vårt. Hører Wurlitzer'n i høyre kanal!
- Nå blir jeg også påmint min falsett i oktav over Ivar der han synger tittelen i "Making Love".
- Nils viser med all tydelighet at dette virkelig er "stereo" med piano-introen i "Making Love" ekstremt i ytterkant i høyre kanal. Akkurat det kommer enda tydeligere fram i "I Hear You Knockin'", der pianoanslaget etter siste refrenget og etter solo-partiet (med Pers slide-gitar) også er pressa helt ekstremt ut til høyre.
- Det slår meg også på "Good Rockin' Tonight" hvor ofte jeg spilte akustisk gitar på disse tidlige NJS-innspillingene. Det er i alle fall godt driv nesten hele veien her! Ivars akustiske-gitar i høyre kanal og min gamle Maya-gitar i venstre gjør begge sitt, og Eriks eminente bass-driv er jo solid som vanlig.
- Remiksen fra 1993 av "Nut Rocker" er fortsatt såpass overlegen at den stakk av med seieren også her (i likhet med 1993- og 2004-utgivelsene).
- Får nok en påminnelse om at "What Do You Want To Make Those Eyes At Me For" var den helt klart beste av disse innspillingene og et naturlig valg videre for å prøve som single med norsk tekst. Som jo ble vellykket, tør vi si det sånn?
- Hadde helt glemt at jeg sang tostemt meg meg sjøl i "Sealed With A Kiss", og som vi fortsatt kunne si rundt kontrollbordet også nå under re-masteringen: "Fin låt!".
- Interessant å høre bassgangene til Erik, showe og grundig forberedte tonevalg og herlig driv derfra. Med John og Erik i bånn dannet de basisen for drivet i det tidlige NJS!

26.06.2013 Illustrasjonsfoto! Eigil er IKKE ved veis ende. Han har sammen med Ingar Helgesen re-mastered NJS-inspillingene til albumet "1958". Også disse forventes utgitt digitalt som "ren NJS-utgivelse" i løpet av høsten. Lovende - vi har lenge hatt mistanken om at Universals CD-utgivelse i 2006 av "1958"-soundtracket var hentet fra en grei vinyl uten sjenerende "peiskos". Det virker som mistanken er berettiget - det er stor lydmessig forskjell etter at Eigil og Ingar Helgesen nå har jobbet med originalbåndene som kilde. Tittellåten "1958" har lenge vært kjent i glimrende re-mastered utgave fra studiobåndene. Tilsvarende kvalitet er det også på bonussporene "Not Fade Away" og "It's Only Make Believe" på "Hot Line" samt "All Right" på "10"-CD'ene. Disse gir en indikasjon på hva vi har i vente etter en total re-mastering. Nok en gang fikk Eigil hyggelige påminnelser som
- "Loving You" er i mine ører kanskje et av de beste instrumentalsporene fra NJS. Ivar leverer nydelig saksofon, og Sveins leadgitar virker også helt "riktig" her. Mener vi hørte på en versjon fra et solo-album av Scotty Moore da vi spilte inn denne. Fikk også en påminnelse nå på at jeg plukka alle Jordanaires-stemmene fra Elvis-originalen til korstemmene mine, og ikke minst pianoarrangementet fra Elvis-versjonen, som var ganske sløyt til den tid å være.
- En annen litt bortgjemt NJS-perle må jo være "To Know You Is To Love You", Phil Spectors vel eneste egne komposisjon blant alle hans mega-hits. Igjen hører jeg hvor godt stemmene til Svein og meg kan passe sammen, og jeg skjønner hvorfor produsent Sareussen mente denne fortjente "the full treatment" med strykere og kor, selv om koret nok ble besørget "innen bandet", hvis jeg husker riktig.

Vi kan imøtese en ganske så bra, rocka og TØFF "ny" "1958"-utgivelse.

27.06.2013 Det er en driftig gjeng som står bak Hestholmen Retrofest 3. august. De har fått laget en reklamespot som vil bli sendt på Radio Kristiansund fram til 3. august.

04.07.2013 WOW! 19. september 1973 deltok NJS under en maraton-session som backing-band til "ROCK"-albumet. Etter at alle forhåndsbestilte spor var festet til tape, fikk NJS avrunde med en helt egen innspilling. Kanskje ikke overraskende falt valget på "Johnny B. Goode". Ingen - hverken NJS eller studiofolket - tok seg bryet med å sikre seg en kopi av dette og alle trodde opptaket var tapt. Nesten alle - ikke Eigil! Han var mer enn krystallklar på hva han ønsket av originaltaper fra Nasjonalbiblioteket til det fortsatt pågående retro-prosjektet - der i blant tapen fra "ROCK"-innspillingen. Og han fikk lønn for strevet (og maset) - tapen er funnet med en meget interessant "Johnny B. Goode". Denne vil selvsagt inngå i høstens retroutgivelser i en eller annen sammenheng - følg med! Takk Eigil - bedre 40 års jubileumsgave kunne vi ikke ha drømt om!

14.07.2013 Illustrasjonsfoto! Høstens digitale utgivelser vil også inkludere NJS' singler fordelt over to "utgivelser". Sporene til Del 2 er ferdig re-mastered, mastertapene til ett par av låtene til Del 1 er så langt ikke ankommet fra Nasjonalbiblioteket. Disse forventes på plass i begynnelsen av august og vil da umiddelbart bli behandlet av Eigil og Ingar Helgesen.

15.07.2013 Spesielt vinyl-samlerne vil sikkert savne noen singler i Del 2 av den digitale singleutgivelsen til høsten. Utgivelsene skjer i regi av Universal Norge AS og omfatter bare singler fra NJS' tid som artister under "Universal-paraplyen" med tillegg av "Toot Toot"/"Lafayette" som NJS selv har rettighetene til. De tre singlene utgitt av Tylden & Co AS (promosingler fra "Indigo") og årets ene digitale single så langt fra Norskamerikaner AS ("Enda En Sommer") faller utenfor. Det samme synes å gjelde singler som ble utgitt kun som promo. "Wranglersinglen" (den gule "1958"/"Git It") og den dobbeltsidige "Byen Lever"-singlen var ikke tilgjengelig som salg "over disk". Begge singlene finnes i samlermarkedet og dukker fra tid til annet opp blant annet på qxl.no og er med i både Rockipedias og vår singlediscografi. "Nå Må'ru Slutt' Opp Med Å Se På Meg Sånn" på "Please Come Home"-singlen fra 1993, er identisk med versjonen som ble utgitt i 1974 og vil høyst sannsynlig dukke opp på Del 1 1974-1978 av singleutgivelsene. Fan-Klubb EP'ene og -kassetten fra 1980-1983 var ikke tilgjengelige "over disk" og faller utenfor i denne sammenhengen.

21.07.2013 "Enda En Sommer" var med i et medley i programmet "Norsk På Norsk" på NRK P1 i anledning en lengre presentasjon av og intervju med tekstforfatter Ingvar Hovland.

02.08.2013 har intervjuet Eigil i forkant av morgendagens retrofest på Hestholmen.

03.08.2013 "Retrofesten på idylliske Hestholmen på Valsøya ble den store happeningen som både arrangører og publikum håpet på." (ref.: Tidens Krav)

28.08.2013 Illustrasjonsfoto! Samtlige låter til også Del 1 av digitalutgivelsen med singlene 1974-1978 er nå på plass og digitalisert. Godt det snart er høst!

02.09.2013 FLASHBACK: 40 år siden NJS opptrådte i Skien. Dette var første gang uten Per "Elvis" Granberg og med Eigil som hovedvokalist. På samme scene opptrådte Bjørn "Stutum" Sand, Totto Osvold og Ellen Nicolaysen. NJS åpnet med "Guitar Boogie" etterfulgt av Sand/Osvold, deretter Ellen Nicolaysen backet av NJS, mer Sand/Osvold før NJS avsluttet med "Shake, Rattle And Roll", C'mon Everybody", "Good Golly, Miss Molly", "Great Balls Of Fire", "Only Sixteen", "Rip It Up" og "Johnny B. Goode".

04.09.2013 Illustrasjonsfoto! Med den offisielle back-katalogen på plass som mp3-utgivelser i løpet av høsten, har Eigil også behandlet samtlige Fan-Klubb utgivelser på samme måte. Disse vil bli utgitt sammen med back-katalogen i løpet av ett par måneder.

09.09.2013 Fjerde og siste bind av Morten Reffs omfattende "Chuck Berry International Directory" er i handelen. Denne gangen tar Reff for seg Berry-inspirerte låter og der er selvsagt  NJS behørig nevnt. Om "Ridin' In The Race" skriver Reff "Here the vocalist Eigil Berg employs Berry's singing approach, almost spitting out the words like a jingle". I tillegg nevnes både "Mama's Got The Blues" og "Turn On To The Music" som Berry-inspirerte låter. "Rock Machine" både i norsk og engelsk utgave, "Raised On Boogie", "Fyrige Damer" og NJS-versjonen av "Route 66" får alle anerkjennende omtaler. Og så må vi bare ta med denne fra Morten Reff:  "The band had a big fan club going for several years, and made three EPs and one cassette available to the members which were not sold in shops. The EPs have since become collectors items".

12.09.2013  Illustrasjonsfoto! Det er ganske nøyaktig seks år siden Eigil slapp nyheten om at hele NJS-katalogen - eller "rubbelet" som han kalte det - skulle digitaliseres og gis ut på nytt. Han holder hva han lover - riktignok ikke alle ny-utgivelser på CD som planene den gangen var, men alt blir digitalt tilgjengelig i løpet av ett par måneder.

Ikke nok med alt det utgitte - det vil også komme en utgivelse med Outtakes og Rariteter.

17.09.2013 Illustrasjonsfoto! Låtutvalget til "Outtakes & Rariteter"-utgivelsen er klart. Mye, VELDIG MYE interessant.

19.09.2013 FLASHBACK: NJS med Ole "Elvis" Andersen, Trond Granlund, Jan Lauritzen og Øivind "King Kong" Johannessen Det var sensasjon da The Beatles 11. februar 1963 i løpet av én studiosession på 9 timer og 45 minutter spilte inn 10 låter til sitt første album "Please Please Me".

PINGLER!! (og det kommer fra én som setter The Beatles høyere enn noe annet musikalsk på denne jord!)

NJS rakk i løpet av sin første studiosession 19. september 1973 å spille inn hele 17 låter i løpet av 9 timer og 30 minutter mellom kl. 16:00 og 01:30 neste dag til albumet "ROCK". Det var Ole "Elvis" Andersen, Øivind "King Kong" Johannessen, Trond Granlund og Jan Lauritzen som delte vokalene på de avtalte låtene. Ved veis ende var det fortsatt noen få minutter igjen av bestilt studiotid, og NJS spurte om de kunne få lydfestet kun bandet med Eigil som vokalist. Klarsignal ble gitt "hvis dere er lynraske". Det var de; "Johnny B. Goode" og en "fleipelåt" ble tatt på sparket. Det er denne versjonen av "Johnny B. Goode" som blir åpningssporet på "Outtakes & Rariteter"-utgivelsen. Ingar Helgesen, som er re-masteringansvarlig for de digitale utgivelsene av NJS' back-katalog, var med som tekniker på "ROCK".

26.09.2013 Illustrasjonsfoto! "For NJS Freaks Only" - her er utvidet informasjon om utvalget til "Outtakes & Rariteter".

26.09.2013  Illustrasjonsfoto!I Høstens tolvte digitale utgivelse er på det nærmeste klar. Og her snakker vi virkelig om "pølserosinen". Det blir en "NJS - LIVE!" utgivelse som dekker hele NJS' karriere. Låtutvalget følger i løpet av noen få dager.

30.09.2013  NEW JORDAL SWINGERS - Ain't Got No Home - 1990 Utgivelsen "NJS - LIVE!" byr på en debut som ikke bør gå ubemerket hen - Øivinds eneste utgivelse som bassist i NJS. Under Øivinds engasjement i NJS fra høsten 1989 til høsten 1991 var NJS ikke i platestudio. Men de var høyst aktive fra scene. "NJS - LIVE!" byr på "Ain't Got No Home" i et opptak fra Julekonserten 1990. NJS med Øivind spilte "Ain't Got No Home" også under en opptreden på Rådhusplassen i Oslo sommeren 1990.

03.10.2013 Illustrasjonsfoto!I 32 live-spor er klare til "NJS - Live". Det tilsvarer en god, gammelsdags dobbelt-LP. Her er det mye snadder!

08.10.2013  "Coverbildene" til de seks sist remasterede av høstens utgivelser er nå klare. Langt fra ulike web-masteres illustrasjonsbilder fra tidligere i år(?). For ordens skyld - dette er bilder som gjengis for de digitale albumene på nettbutikkenes sider (og som bør følge de enkelte låtene ved kjøp/nedlasting). Det blir i denne sammenheng ikke produsert fysisk avspillingsmedia (CD eller vinyl) og cover på papir.

11.10.2013 Utgivelsen av "NJS - Live!" byr på ett par uvanlige og interessante NJS-besetninger. På hele seks av sporene - "Pink Cadillac / Peter Gunn", "From Small Things", "Half A Boy And Half A Man", "Sweet Little Sixteen", "My Baby Just Cares For Me" og "No Particular Place To Go" - finner vi kombinasjonen Svein på gitar og Ole Marius på bass mens det er Stein Bull-Hansen som høres på gitar i "Blues For Breakfast", "Winter Paradise" og "Till The Song Is Gone" fra Surnadal i 1997.

13.10.2013 FLASHBACK: 13. oktober 1983 var Eigil, Ivar, John, Bjørn og Asle i Rosenborg Studios i Oslo til innspilling og redigering av klubbutgivelsen for 1983. Resultatet ble som kjent kassetten "Uhørt" som ble distribuert til medlemmene med desemberutgaven av klubbavisen samme år. Detaljert referat finnes i Klubbavis nr 24. Stor takk til Inge Holst Jacobsen for nok en prima tekniker-jobb og til PhonoGram og særdeleshet Audun Tylden for studiotid og hjelp til ferdigstillelse av prosjektet.

26.10.2013 Rockefeller Oslo 5. juli 1989: Chuck Berry med Eigil, John og "Wallen". Dagsavisen har en artikkel om Chuck Berry i anledning kveldens konsert på Sentrum Scene i Oslo. Vi sakser fra artikkelen:

"Han (Chuck Berry red.anm.) sløser ikke bort penger på å reise rundt med faste band, men plukker med seg musikere på veien. De øver ikke på forhånd, og får bare beskjed om at de kommer til å spille "Chuck Berry-stuff". "Folk elsker det jeg gjør uansett. Derfor planlegger jeg aldri en konsert. Aldri! Fungerer kjemien mellom musikerne og meg kan det bli riktig bra", sa Chuck Berry til Nye Takter etter en konsert med New Jordal Swingers på Rockefeller i Oslo i 1989, der det hadde fungert."

03.11.2013 FLASHBACK: Torsdag 3. november 1981 gjennomførte NJS ett av sine mest spennende prosjekter - kombinert foredrag/konsert på Kjenn Skole i Lørenskog utenfor Oslo. Detaljert referat finnes i Klubbavis nr. 15. "Dust My Broom" og "Jailhouse Rock" fra happeningen i opptak på bærbar kassettopptaker finnes på Klubb-kassetten "Uhørt" fra 1983 og den planlagte digitale utgivelsen "Fanklubb-Utgivelsene".

03.11.2013 FLASHBACK: Phonogram kom høsten 1973 med tilbud til NJS om én dags studiotid til innspilling av NJS' første eget album. Heldigvis hadde NJS vett til å takke nei til dette. Det ble knyttet kontakt med Nils Bjarne Kvam, Eigils bandkollega fra Morgans og leder av det da nystartede selskapet On Records. Nils tilbød NJS muligheter til helge- og nattinnspillinger i Arne Bendiksens lydstudio. "Til vi alle blir fornøyd", som Nils sa. Korpåleggene på "What Do You Want To Make Those Eyes At Me For", de flerdoble pianoene på "Nut Rocker", det finurlige koret på "Tell Me That You Love Me" er bare noen av de finessene vi sikkert ville gått glipp av hvis disse 14 låtene hadde blitt innspilt på én dag!

Første studiodag, lørdag 3. november 1973 fra kl. 10:00 til 20:00, ble benyttet til å spille inn grunnkompet til, i rekkefølge, "C'mon Everybody", "Tell Me That You Love Me", "Oh Pretty Woman", "Nut Rocker", "My Baby Left Me", "Makin' Love", Only Sixteen" og "Hold Me". Grunnkompinnspillingene fortsatte neste dag, søndag 4. november, fra kl. 11:00 til 02:00 med "Shake, Rattle And Roll", "Jenny Jenny", "Little Queenie", "What Do You Want To Make Those Eyes At Me For", "Teenage Letter", "I Was The One", "I Hear You Knockin'", "Good Rockin' Tonight" og "Sealed With A Kiss". Helt på tampen begynte NJS så smått å legge på litt kor her og der.

04.11.2013 Miniatyrbilde Vi markerer "Hold On!"-jubileet med for første gang å presentere en opptreden fra 1974 med "Only Sixteen" i farger. Opptaket ble sendt i programmet "Plysj Og God Musikk" i sort-hvitt for eksakt 39 år siden - 4. november 1974.

Videoen ble lagt ut på vår Facebook-side i går morges og i løpet av de første 24 timene hadde innlegget nådd godt over 6.000 personer. Imponerende! Samtidig registrerer vi at Facebook-siden i dag rundet 700 "likes". Også det imponerende - det gleder og vekker mange gode minner hos en gammel "klubb-sekretær".

09.11.2013 FLASHBACK: 40 år siden pressekonferanse og releasekonsert for albumet "ROCK" på Chateau Neuf i Oslo. Platen forelå i butikkene mandag 12. november 1973.

15.11.2013 "Norsk Pop & Rock Leksikon"s andreutgave er nå i handelen - 8 år etter førsteutgaven. Kapittelet om NJS er oppdatert, Eigil, Svein og Bjørn har fortsatt egne kapitler i tillegg til andre NJS-relaterte artister som Aunt Mary, Morgans, Ruphus, The Beatniks, Brødrene Thue, Undertakers Circus, Per Granberg, Øystein Sunde og Maj Britt Andersen. Begge utgavene er tilgjengelig også digitalt, blant annet via Rockipedia. Det gjelder også Thor-Rune Haugens glimrende dokumentasjon over norske plateutgivelser mellom 1955 og 1977 "Riller Over Fjord Og Fjell".

20.11.2013 Erik Lie og Eigil Årets "Stjernekamp"-vinner på NRK, Silya Nymoen, vurderer Bob Dylans "To Make You Feel My Love" som sin neste single. Da er det på sin plass å minne om at NJS var først ute i Norge med en versjon av denne - i 2001 gjorde Eigil og Ole Marius godt hjulpet av Lasse Hafreager på orgel en vakker versjon med Erik Lies norske gjendiktning som "Min Kjærlighet Til Deg" på "Indigo"-albumet. Samme versjon fikk også æren av å avslutte antologien "45 Beste! (30 År Med Rock'n'Roll)" i 2004. Etter det har både Bjarte Hjelmeland og Anne Grete Preus gjort sine versjoner av samme sang, men ... NJS var først! "Min Kjærlighet Til Deg" er en av NJS' desidert nydeligste og mest følsomme ballader - vi spår at den neste år vil få sterk konkurranse av "Så Fin Du Er", foreløpig kun kjent i en naken versjon med Eigil og et piano i opptak fra "Nitimen" 1. juni i år.

25.11.2013 Tylden & Co AS har i denne ukes Se & Hør en helsides annonse med sine julerelaterte CD-utgivelser gjennom årene. Retroutgivelsen fra 2002 av "Christmas Album" er med - fortsatt lagervare hos Tylden & Co AS.

25.11.2013 NJS skal opptre under festivalen "Gammelpopfesten 2014" i Bodø 21. og 22. februar 2014. Etter planen vil NJS ved de anledningene foruten Eigil og John bestå av Ole Marius, Svein og Bjørn.

30.11.2013 Siste dag i siste høstmåneden 2013, og de bebudede digitalutgivelsene har ikke sett dagens lys. Det ligger forhåpentligvis ikke mer dramatikk i dette enn at klargjøringen hos Universal Music AS har tatt lenger tid enn forventet. NJS opplevde det samme for 40 år siden - "Hold On!" ble klar for utgivelse til julen 1973, men også da valgte plateselskapet å utsette utgivelsen til etter julerushet.

10.12.2013 Julen nærmer seg - også hos Platekompaniet. På blant annet abcnyheter.no reklamerer de for både "Christmas Album" og andre  NJS CD-utgivelser. Ingen jul uten!

 

Årets utgivelse:

Enda En Sommer

Digital Single

Sist endret: 18 desember 2018 NJS-Booking:  Tlf.: 22 37 14 73  Web-Master: Tom Sunde