Illustrasjonsfoto

Outtakes & Rariteter       Digital Utgivelse    25.04.2014   Universal Music AS  

 

For "spesielt interesserte" må det være interessant med noe dybde-informasjon:

1 JOHNNY B. GOODE

Outtake fra "ROCK"-session 1973.

Ingar Helgesen (remasteringsansvarlig og co-tekniker i studio for "ROCK"-innspillingene) gjenkjenner tekniker Ola Johansens stemme. Vi bør derfor konkludere med at det er Johansen som annonserer, og som røper at her er det "tida og veien"! Dette var en innspilling "på overtid". Vi hører Erik og Eigil drømmer om Norsktoppen(!). De skulle bare ha visst!!

2 I WAS THE ONE

Outtake fra "Hold On!"-session i 1973.

Uten det voldsomme ekkoet som er på Fanklubb-utgivelsen. Den ble remixet spesielt nettopp til Fanklubb-EP'en i 1980 og da med to alternativer. Dette er den andre, og dermed strengt tatt en tidligere ikke utgitt versjon!

3 HOLD ME

Outtake fra "Hold On!"-session i 1973.

At Nils Bjarne Kvam sier "Båndet går" finnes også på Klubb-kassetten fra 1983, men her uten at Erik svarer. Det gjorde Erik først under korpålegget, her er det bare Nils som høres før grunnkompet. Og siden Klubb-utgivelsen har med kordiskusjonen i solo-partiet og Pers gitarsolo fadet  blir jo dette med komplett mellomspill også en første gangs utgivelse av "Hold Me", slik den skulle høres ut. Også denne ble re-mikset spesielt til Klubb-utgivelsen.

4 RED SAILS IN THE SUNSET

Outtake fra "Rock Machine"-session i 1974.

Samme re-masterede versjon som ble utgitt som bonusspor på "Rock Machine"-CD'en.

5 GUITAR BOOGIE / THE GIRL CAN'T HELP IT

Outtake fra "Rock Machine"-session i 1974.

Utgis for første gang. Dette sporet ble plusset på til samlingen helt i sluttfasen. Dukket opp i superb masterversjon da Nasjonalbiblioteket ettersendte ut fra de aller siste etterlysningene!

6 MY BLUE HEAVEN

Outtake fra "Let's Boogie"-session i 1975.

Spesielt re-mikset til Klubb-kassetten fra 1983. Er nå jobbet kraftig med til "Outtakes & Rariteter"-utgivelsen.

7 STAGGER LEE

Outtake fra "Let's Boogie"-session i 1975.

Både Ingar Helgesen og Eigil mener det er tekniker Inge Holst Jacobsen  som annonserer: "Andre tagning". Eigil mener å huske det er Erik som hoster under Eigils intro (etter "The moon was yellow"). Også denne ble re-mikset spesielt til Klubb-kassetten fra 1983. Den originale miksen hadde en ikke helt heldig fase-effekt på sangen, som gjorde at den ble vraket fra "Let's Boogie". Hadde den vært som her, burde den da så absolutt fått sin velfortjente plass der! Nå behandlet på nytt til denne samlingen. Ingar Helgesen uttrykker sin ros om at han synes "Stagger Lee" låter veldig bra!

8 LAWDY, MISS CLAWDY

Outtake fra "Let's Boogie"-session i 1975.

Utgis for første gang her. Umiskjennelig Erik/John-shuffle anno 1975 i bånn. Eigil trodde først dette var et "1958"-outtake, men grooven i bånn og Eriks plekter-bass røpet NJS anno 1975. Bra driv her. Pianofiguren i outroen ble aldri lagt på, kunne jo selvsagt gjort det nå, men det ble valgt å være konsekvente med ikke å "tukle" med det musikalske.

9 A WHITER SHADE OF PALE

Outtake fra "Close Up"-session i 1977.

Samme re-masterede versjon som ble utgitt som bonusspor på "Close Up"-CD'en.

10 SOMETHIN' ELSE

Outtake fra "Close Up"-session i 1977.

Samme re-masterede versjon som ble utgitt som bonusspor på "Close Up"-CD'en.

11 GOODNIGHT IRENE

Outtake fra "Close Up"-session i 1977.

Tidligere ikke utgitt. Eigil teller opp pianointroen. Eigil mener å huske at  det var wah-wah-gitaren som gikk NJS litt på nervene. Men NJS hadde såpass tro på denne at de ville gjøre et nytt forsøk på "Turn On To The Music". To forskjellige mikser fra Nils her, den ene har pianoet plassert helt ut til venstre. Her finnes den noe streitere miksen.

12 DELTA QUEEN Remiks til "Greatest Hits"-albumet fra 1977.
Det var Johnnys Sareussen som sto for denne re-miksen og er med på "Outtakes & Rariteter"-samlingen fordi den ble såpass annerledes og i noens øyne (ører) bra. Kraftig re-mastred til denne samlingen.
13 BRING IT ALL WAY BACK HOME Remiks til "Greatest Hits"-albumet fra 1977.
Helt annen miks fra Johnny Sareussen. Uten Nils' showe panorering av den doble sangen helt ut i hver sin kanal, som heldigvis finnes på originalmiksen på "Get It On" og "45 Beste!". Svein ville også legge på ny gitar hele veien, derfor helt annerledes, denne versjonen som også er behandlet på nytt til "Outtakes & Rariteter".
14 SOM EN SKYGGE I ET SPEIL Dette er også en førstegangsutgivelse, denne single-kandidaten fra 1977. Kompet og miksen er identisk med den engelske varianten "A Whiter Shade Of Pale" (spor 9 på denne samlingen) - Eigil sang Ivars norske tekst til ferdig mikset komp.
15 PLEASE STAY

Outtake fra "Turn On To The Music"-session i 1978.

Samme versjon som utgitt på Klubb-EP'en fra 1980 i re-mastered utgave.

16 WILL YOU STILL LOVE ME TOMORROW

Outtake fra "10"-session i 1979.

Samme versjon som utgitt på Klubb-EP'en fra 1980 i re-mastered utgave.

17 GOOD TIME BOOGIE

Outtake fra "10"-session i 1979.

Samme re-masterede versjon som ble utgitt som bonusspor på "10"-CD'en.

18 ALL RIGHT

Outtake fra "1958"-session i 1980.

Samme re-masterede versjon som ble utgitt som bonusspor på "10"-CD'en.

19 RIP IT UP

Outtake fra "1958"-session i 1980.

Samme re-masterede versjon som ble utgitt som bonusspor på "Hot Line"-CD'en.

20 STARS

Outtake fra "Hot Line"-session i 1980.

Samme re-masterede versjon som ble utgitt som bonusspor på "Hot Line"-CD'en.

21 FLY WITH THE WIND

Outtake fra "Hot Line"-session i 1980.

Samme re-masterede versjon som ble utgitt som bonusspor på "Hot Line"-CD'en.

22 ROUTE 66 Innspilt spesielt til Klubb-EP'en fra 1981 i re-mastered versjon.
23 MAYBELLENE

Outtake (Råmix) fra "Movin' On"-session i 1984.

Tekniker Hans Petter Danielsen innannonserer "Maybellene andre" og det er Bjørn og Asle som kommenterer (bl.a. tempoet) helt til slutt i Rosenborg Sudio januar 1984.

24 COUNTRY BOY

Øving til "Movin'On" i 1983.

Eigil og Ingar Helgesen fant et fint studioopptak i stereo med nytt gitarpålegg på tapene hos Nasjonalbiblioteket, MEN UTEN sang.
Alternativt fantes et monoopptak MED sang, så valget falt på den versjonen. Det var da Eigil gjenkjente lyden av sitt el-flygel han skjønte at opptaket ikke kunne være fra Rosenborg Studio, men fra en av  øvelsene til album-repertoaret, antagelig fra Høvikodden Kunstsenter, som de brukte da. Mye jobb med denne, selvsagt, siden kilden ikke var helt på topp rent lydteknisk, men i Eigils og Ingars ører veier framføringen (ikke minst fra Bjørn) opp for det - i høy grad!

25 YOUR MAMA DON'T DANCE

Demo til "Songs For The Weekend" i 1987.

I likhet med "Country Boy" er heller ikke denne kanskje helt på høyden rent teknisk, men interessant pga. låtvalget. Den ble spilt inn i "Wallen"s hjemmestudio. Den KUNNE endt opp på "Songs for The Weekend". Eigil var usikker på om denne skulle innlemmelses i "Outtakes"-samlingen, men den har en ganske så annerledes sound fra NJS så den er absolutt en "Raritiet".

26 OH-LALA

Outtake fra "Graffiti"-session i 1985.

Studioversjon av en "Wallen"-komposisjon med tekst av Unni Jernberg (Ivars kone - greit å holde det innen NJS-Storfamilien). "Oh La La" ble vraket fra "Graffiti".

27 SAMMEN ER VI STERKE

Uutgitt Studioversjon fra 1984.

Eigil teller opp bak pianoet. Selv om dette er en endelig miks av studioopptaket, fikk Eigil ikke tak i den originale mastertapen hos Nasjonalbiblioteket. Kilden som er brukt og som var den eneste versjonen som ble funnet, er hentet fra en kassettkopi fra Rosenborg Studio i 1984. Dette er en HELT annen innspilling fra A til Å enn den som året etter ble spilt inn til "Graffiti".

28 HONEYSUCKLE ROSE

Outtake fra "Graffiti"-session i 1985.

Samme re-masterede versjon som ble utgitt som bonusspor på "Graffiti"-CD'en.

 

 

 

Sist endret: 26 desember 2022 NJS-Booking:  Tlf.: 99 44 94 00  Web-Master: Tom Sunde