”HONEYSUCKLE ROSE” ble spilt inn til NJS’ ”Graffiti” i 1985, og det er Bjørn Kristiansen som faktisk spiller alle gitarstemmene selv. Sporet var ment som avslutning på side to da LP’en skulle redigeres, muligens i noe kortere form, men innspillingen kom aldri så langt. Det fantes heller ingen ferdigmikset ”master” på denne da Eigil Berg sammen med Ingar Helgesen gikk løs på originalbåndene fra Nasjonalbiblioteket tidlig i 2007, så den versjonen vi hører som bonus-spor på CD-utgivelsen av ”Graffiti” er hentet rett ut fra flerspors-båndene og mikset i 2007. Egentlig er ”HONEYSUCKLE ROSE” kreditert Fats Waller og Andy Razaf, men siden sistnevnte kun sto for teksten og NJS’ versjon er instrumental, valgte man å kreditere kun komponisten. Da Eigil Berg startet sine musikk-timer hos piano-legenden Einar ”Pastor’n” Iversen på 2000-tallet, var det nettopp denne melodien som var gjenstand for den første analysen. 

”HONEYSUCKLE ROSE” er virkelig en ”evergreen” i ordets rette forstand: Fats Waller skrev den i 1928, Louis Armstrong gjorde en innspilling med Waller i 1938 før han gjorde sin egen versjon i 1955, og jazz-legender som Duke Ellington, Count Basie, Thelonious Monk, Ella Fitzgerald, Sarah Vaughan og Tony Bennett har alle gjort sine versjoner i tillegg til bl.a. Louis Jordan og Eva Cassidy, for å nevne noen. Willie Nelson spilte i filmen av samme navn i 1980, og han var ikke snauere enn at han også oppkalte turnébussen sin etter låta! 

Likevel spørs det om det ikke var Django Reinhardt og hans ”Hot Club de France” som inspirerte Bjørn til å ta med akkurat denne til ”Graffiti”-innspillingene. Django gjorde hele 7 innspillinger av ”HONEYSUCKLE ROSE” og var så absolutt med å plassere låta blant standard-repertoaret innen amerikansk jazz for all ettertid.

NJS’, eller rettere sagt Bjørn Kristiansens, 1985-innspilling av "HONEYSUCKLE ROSE" er med på NJS-samlingen "Outtakes & Rariteter".

Honeysuckle Rose

(Fats Waller)

Sist endret: 04 november 2022 NJS-Booking:  Tlf.: 99 44 94 00  Web-Master: Tom Sunde