”MIN KJÆRLIGHET TIL DEG” er Erik Lies norske gjendiktning av Bob Dylans ”To Make You Feel My Love”. 

”To Make You Feel My Love” ble faktisk først utgitt med Billy Joel før Dylan selv ga den ut på sitt kritikerroste 1997-album ”Time Out Of Mind”. I 1998 ble den en storselger for Garth Brooks, og Eagles-bassisten Timothy B. Schmit skal visstnok også ha gjort sin versjon.

At det ikke er lett å gjendikte Bob Dylans kjærlighetstekster til norsk finnes det dessverre mange eksempler på, og som gammel Dylan-fan har Eigil Berg vært uhyre kritisk til mang en Dylan-oversettelse han er blitt forelagt. Men som tilfelle var med ”Janus Madame” var det nok en gang forestillingen ”Den lille klassefesten” som bidro med et ”Indigo”-spor.

I januar og februar 2001 spilte Eigil denne forestillingen sammen med Frøydis Armand og Erik Lie flere ganger både på teaterscenen i Bergen og langs kysten på Hurtigruta, og det var i denne perioden at Eigil falt fullstendig for Erik Lies poetiske gjendiktning av Dylans vakre kjærlighetsballade. Publikum som hørte Eigils norskspråklige framførelse var tydeligvis begeistret enig, og mange forlangte at Eigil burde spille inn denne like nakent som framførelsen de hørte under forestillingen. ”Indigo”-repertoaret var på det nærmeste bestemt da Eigil gjorde samme type framføring for produsent Nils B. Kvam, som der og da også bare forlangte at denne måtte få plass på NJS-albumet.

Det måtte søkes om tillatelse til innspilling fra Dylans forlag i Statene, noe som jo tar tid, og helt på tampen av ”Indigo”-innspillingene, i morgentimene 26. april 2001, stilte Eigil med mikrofon bak studio-flygelet med en hastig innhentet Ole Marius Melhuus som for anledningen lånte tekniker Per Sveinsons Fender Precision-bass fra 1963 som da befant seg i studio. Ole Marius hadde aldri hørt låta tidligere, men vant som han er med å følge Eigils venstre-hånd klarte det seg med et par gjennomganger, og en svært vellykket ”på sparket-stemning” ble lydfestet der og da. Platedirektør Audun Tyldens umiddelbare reaksjon var at dette ”etter drøyt 200 innspillinger vel må være Eigils vokale høydepunkt så langt”, og fra første stund var det innlysende at ”MIN KJÆRLIGHET TIL DEG” måtte få avslutte NJS’ nye album.

Komponist: Bob Dylan Norsk tekst: Erik Lie

Min Kjærlighet Til Deg

(To Make You Feel My Love)

(Bob Dylan - Erik Lie)

Når regner høljer ubarmhjertig ner

Og ingen redningsplanke finnes mer

Er det fordi du ikke lenger ser

At jeg er her for deg

 

Når stjernenatten vekker nye savn

Og evigheten overser ditt navn

Da burde jeg ha holdt deg i min favn

Fordi jeg elsker deg

 

Selv om du ennå ikke har bestemt

Et morgendugg av hva du vil

Betyr det ikke at du er blitt glemt

Det er hos meg du hører til

 

Du har gjort meg både døv og blind

Nå vet jeg verken ut mer, eller inn

Du har for alltid invadert mitt sinn

Det er hos deg jeg er

 

Jeg ville trosset brenninger og brott

Hver labyrint og spissrotgang

I verden ville jeg frimodig gått

Hvis du tok bolig i min sang

 

Jeg skulle egenhendig endevendt

Hver stabbestein i hver forreven skrent

Hvis du til gjengjeld hadde anerkjent

Min kjærlighet til deg  

Sist endret: 19 september 2017 NJS-Booking:  Tlf.: 22 37 14 73  Web-Master: Tom Sunde