”RED SAILS IN THE SUNSET” er ikke bare en skikkelig gammel New Jordal Swingers-innspilling, det er også en skikkelig gammel låt, som verserer i et utall innspillinger. Allerede i 1935 gjorde Guy Lombardo sin innspilling, Nat ”King” Cole foreviget den i 1951, Paul Anka i 1958, The Beatles i 1962 og Fats Domino i 1963. Men NJS-versjonen bygger utvilsomt på 1960-arrangementet til Emile Ford, mannen som også hadde 1959-hit’en ”What Do You Want To Make Those Eyes At Me For”, som skulle bety mye for NJS. ”RED SAILS IN THE SUNSET” ble spilt inn av NJS i Arne Bendiksen Lydstudio juli 1974 til deres andre album ”Rock Machine” i en groove og stil som var typisk for NJS på den tiden. 

Da produsent Nils B. Kvam sammen med NJS valgte å droppe denne (og to andre innspillinger) på det endelige albumet, ble ingen av disse mikset ferdig. Det var først i 1982 at ex-bassist i Drama, Tomas Siqveland, som da var lydtekniker i Rosenborg Studio, lagde en ferdig miks av innspillingen for utgivelse på NJS’ Fan Club EP 1982. Det var denne mastertapen som omsider ble funnet hos Nasjonalbiblioteket i Mo i Rana rett før studioarbeidet med nyutgivelsen av albumet på CD startet i 2009, og det er denne miksen vi nå kan høre innlemmet som bonus-spor på CD-utgivelsen av ”Rock Machine” i 2009. Samtidig markerer det Odd-Erik Østerås’ vokal-debut og eneste bidrag som sangsolist på en NJS-innspilling. Erik synger ”dobbelt”, Eigil Berg, Ivar Hovden og Erik er også med i koret, ellers er dette typisk NJS live i studio slik de låt i 1974.

At tonegangene i ”RED SAILS IN THE SUNSET” fortsatt har relevans høres tydelig i Bob Dylans 2006-album ”Modern Times”, der melodilinje i ”Beyond The Horizon” helt klart her ”hentet fra” ”RED SAILS IN THE SUNSET”.

NJS’ versjon av "Red Sails In The Sunset" er utgitt digitalt på samlingene "FanKlubb-Utgivelsene" og "Outtakes & Rariteter".

Red Sails In The Sunset

(Jimmy Kennedy/Hugh Williams)

Red sails in the sunset

Way out on the sea

Oh carry my loved one

Home safely to me

 

She sailed at the dawning

All day long I've been so blue

Red Sails in the sunset

You know I'm just trusting in you

 

Swift wings you must borrow

Make straight for the shore

We'll marry tomorrow

And we'll go sailing no more

Sist endret: 04 november 2022 NJS-Booking:  Tlf.: 99 44 94 00  Web-Master: Tom Sunde