StartSide
Opp Ett Nivå
Eigil Berg
John Kolloen
Svein Finjarn
Bjørn Kristiansen
Ole Marius Melhuus
Finn John Andresen
Per Hellerud
Ivar Hovden
Øivind Madsen
Einar Mjåland
Asle Nilsen
Armand Torp
Håkon Vellesvik
Odd-Erik Østerås    

Eigil Berg            født 27. mai 1949

Eigils musikalske karriere begynte som medlem av det legendariske Olavsguttene. Under skoletiden på Sinsen skole i Oslo ble Eigil medlem i band som etter flere utskiftninger og navneendringer ble til Morgans. Morgans var blant Oslo-regionens mest populære band på midten av 1960-tallet og ga ut 3 singleplater hvorav melodien "Eilas" fortsatt regnes som en klassiker. "Eilas" representerte Norden på Europatoppen hvor den plasserte seg helt i toppen blant de nasjonale utgivelsene. Etter en kort periode å ha forsøkt seg som bankfunksjonær, har Eigil siden 1970-tallet arbeidet utelukkende med musikk. 

Foruten musiker og låtskriver i NJS, ga Eigil ut eget album i 1981 og han har skrevet musikk til andre norske artister. NJS' mest suksessrike melodier på Norsk- og Europatoppen er alle komponert av og med tekst av Eigil. 8 av Eigils komposisjoner har solgt over 100.000 eksemplarer. En kuriositet er da at Eigils mest innspilte komposisjon aldri er innspilt med tekst skrevet av Eigil - "Nettenes prinsesse" hadde i Undertakers Circus' innspilling på 1970-tallet tekst av Thor Greni, samme melodi med originalteksten "Queen Of The Night" skrevet av Wilf McLellan spilte Eigil selv inn på sitt "Alhambra"-album i 1981 mens Big Bang fire ganger har spilt inn komposisjonen som "Long Distance Man" med tekst av Thor Grenis sønn, Øystein Greni. 

Eigils musikkinteresse er allsidig og han er bevisst sine røtter. Han kan framføre de fleste klassiske rock'n'roll-melodier på sparket - noe som kom godt med da han spilte med Chuck Berry hvor det ikke ble avsatt tid til øving - og som mangeårig beundrer av Elvis Presley, står opptredenene med Elvis-legendene Scotty Moore, D.J. Fontana og James Burton som store øyeblikk i Eigils karriere. Eigils solide musikalske fartstid og erfaring har medført flere sentrale verv innen flere musikerorganisasjoner og som medlem blant annet i Spellemannprisens juryer.

I 2000 oppnådde Eigil sammen med Frøydis Armand og Erik Lie suksess med kabareten "Den lille klassefesten".  

Eigils andre soloalbum - "Låtskriver" - ble utgitt i 2011. Det tredje - "Nye Spor" - ble utgitt i 2018. "Skygge og Sol" ble utgitt august 2022. Desember 2022 debuterte Eigil som forfatter med selvbiografien - "I Musikkens Tjeneste - Historikk, Digresjoner og Tankespill".

Eigils hjemmeside

Neste

Sist endret: 06 mars 2023 NJS-Booking:  Tlf.: 99 44 94 00  Web-Master: Tom Sunde