StartSide
Opp Ett Nivå
Eigil Berg
John Kolloen
Svein Finjarn
Bjørn Kristiansen
Ole Marius Melhuus
Finn John Andresen
Per Hellerud
Ivar Hovden
Øivind Madsen
Einar Mjåland
Asle Nilsen
Armand Torp
Håkon Vellesvik
Odd-Erik Østerås    

Odd-Erik Østerås        født 22. april 1943

... eller Erik som han oftest kalles, tilhørte Seven Souls-kjernen og var NJS-medlem fra starten fram til sommeren 1976 og utgivelsen av "Get It On". I tillegg til å spille en forrykende swing-bass, ga Erik betydelige bidrag i koret på flere av innspillingene på NJS' fire første album. Erik var ofte hovedvokalist på scenen, dessverre ble ingen av disse utgitt på datidens offisielle NJS' utgivelser. Først i 2009 lot Erik seg høre som vokalist på nyutgivelsen av albumet "Rock Machine" på CD.

Erik hadde før NJS-perioden eget malerfirma og han rykket inn egen avisannonse hvor han overfor sine kunder beklaget at han ville ta en pause for å pleie sin andre interesse. Etter NJS gjenopptok Erik både maleryrket og musikalsk samarbeidet med Per "Elvis" Granberg som musiker i Rock'n'Roll Team og deretter ble han medlem i Country Team som backet blant annet Ottar "Big Hand" Johansen og Lillian Askeland. 

På 1980-tallet havnet bassgitaren på loftet og Erik hadde ikke ønske om å gjenoppta musikerkarrieren - med ett unntak, på hans 50-års dag ble det en gjenforening av originale NJS. Dette ble gjentatt ved markeringen av NJS' 30-års jubileum i 2004. Erik har også opptrådt sammen med Per og Ivar ved forskjellige private arrangementer.

Erik har alltid sørget for å holde seg i god fysisk form - etter en sen konsertkveld var han ofte tidlig opp og satte i gang en joggetur i trygg forvissning om at det øvrige NJS ville ta ham igjen med turnebussen. Det gjorde de - men de måtte ofte kjøre lenge. Via Internett ser vi at Erik fortsatt løper - hans navn finnes ofte på resultatlister, blant annet for Birkebeiner'n. 

Forrige

Sist endret: 06 mars 2023 NJS-Booking:  Tlf.: 99 44 94 00  Web-Master: Tom Sunde