StartSide
Opp Ett Nivå
Eigil Berg
John Kolloen
Svein Finjarn
Bjørn Kristiansen
Ole Marius Melhuus
Finn John Andresen
Per Hellerud
Ivar Hovden
Øivind Madsen
Einar Mjåland
Asle Nilsen
Armand Torp
Håkon Vellesvik
Odd-Erik Østerås    

Ivar Hovden            født 28. juli 1946

Ivars musikalske karriere er i stor grad sammenfallende med John Kolloens - de har stort sett spilt sammen siden begynnelsen på 1960-tallet og The Zeroes via Seven Souls og vokalgruppen Magpies. I tillegg var Ivar medlem av legendariske Undertakers Circus tidlig på 1970-tallet samtidig som NJS ble etablert. Ivar prioriterte rett - det ble NJS. I 1968 deltok for øvrig Ivar som studiomusiker på en av Morgans' innspillinger og et langvarig samarbeide og ikke mist vennskap med Eigil Berg ble innledet.

Ivars primære instrument har alltid vært saksofon - i NJS spilte han i tillegg gitar og diverse keyboard-instrumenter i tillegg til vokale innslag, komposisjoner og betydelige innslag av norske tekster til andres komposisjoner. Ivar ble et ikon for NJS - selv 15 år etter at han sluttet i bandet, opplever dagens NJS stadig spørsmål om hvor det er blitt av han "høye lyse".

Ivar forlot NJS i 1991 og var en kort tid med i The Beatniks. Etter det har Ivar virkeliggjort en av sine mange drømmer - jobbe med og for barn. Han er med i barneteateret "Trollklang", etablerte flere firma som leverer materiell til barnehager, barneskoler og Skolefritidsordninger. Ivar arbeider til daglig i Lekolar AS, (tidligere en del av BRIO) som gjennom sine produkter tilbyr pedagogisk materiell, leker, innredninger og formingsartikler til skoler og barnehager. Skulle anledningen by seg, hentes saksofonen og andre instrumenter gjerne fram - som vikar i NJS eller i andre anledninger.  

I 1989 dannet Ivar sammen med Svein Finjarn (gitar), Trond Graff (gitar), Leif Hemmingsen (trommer) og Walter Kavli (bass) bandet Carboys. Det ble innspilt låter til et album som dessverre ikke er utgitt.

 

I 2020 ga Ivar ut "Klar, Ferdig Spill - Gitarskole av Ivar Hovden" på Notebutikken.no.

Forrige Neste

Sist endret: 06 mars 2023 NJS-Booking:  Tlf.: 99 44 94 00  Web-Master: Tom Sunde