"EN SISTE RUNDE" var lenge blant de mest aktuelle arbeidstitlene til albumet NJS presenterte som sin 40-års-markering i 2014. Det ble til og med klargjort cover med denne tittelen før platedirektør Øyvind Sauarlia gikk for "11 sanger". "EN SISTE RUNDE" viser ved siden av "Disney-jul" et NJS som nærmer seg rockabilly-land med snev også av country. Akustiske gitarer fra Eigil Berg og Bjørn Kulseth driver det hele framover, men det er Bjørn Kristiansens gitar som preger lydbildet både med smakfulle fills og signaturkraftige solopartier. Innsparket i avslutningssoloen er et lite nikk til riffet fra "1958", et riff Bjørn må ha spilt hundrevis av ganger fra scenen da han turnerte med NJS på 80-tallet. Den observante lytter bør også kunne kjenne igjen åpningsstrofene til "Chattanooga Choo Choo", som Bjørn la inn på sparket i studio der og da. Teksten i "EN SISTE RUNDE" ser tilbake på mye av det som NJS har vært gjennom, og også forholdet mellom bandet og publikum opp gjennom 40 år.
Flere har spurt om 2014-utgivelsen virkelig er "EN SISTE RUNDE" fra NJS. Kanskje det er på sin plass å sitere Geir Rakvaag, der han i Dagsavisen 3. mai 2014 avslutter sitt halvannen sides NJS-oppslag med sin anmeldelse av "11 sanger". Rakvaag siterer tekstlinjer fra nettopp "EN SISTE RUNDE" med bl.a.: 
"Det var en tid med grammofonplater/Og kassett fra platebutikk/Og hver en singel, hver en LP/Var fylt med forventing om et kick», synger Eigil Berg i "EN SISTE RUNDE", en sang om å samle bandet til innsats en gang til. "En siste runde/Og kanskje ferdig med det" slutter han. Jeg er ikke så sikker. Det høres ut som om New Jordal Swingers fortsatt har mer å gi.

En Siste Runde

(Eigil Berg)

 

Jeg møter stadig gamle venner

Som spør om en samling nok en gang

Det er ganske flott å tro det er noen

Som ble våre venner gjennom en sang

 

En siste runde

Det er vi ærlig verdt

En siste runde

For noe har vi da lært

 

Det var en tid med grammofonplater

Og kassett fra platebutikk

Og hver en single, hver en LP

Var fylt med forventning om et kick

 

En siste runde

Før sola går ned

En siste runde

Og kanskje ferdig med det

 

Vi sier skål for det som er her og nå

Om vi skal møtes om igjen

For vi er andre steder i livene nå

Det har vi lært oss smått om senn

 

En siste runde

Det er vi ærlig verdt

En siste runde

For noe har vi da lært

 

En siste runde

Før sola går ned

En siste runde

Og kanskje ferdig med det


 

 

Sist endret: 04 november 2022 NJS-Booking:  Tlf.: 99 44 94 00  Web-Master: Tom Sunde