"EN DAG I APRIL" toppet Norsktoppen i april 1978 da den første gang ble utgitt som B-side på single sammen med "Come Prima". Eigil Berg synger og Ivar Hovden står for den norske teksten på Skeeter Davies-suksessen "The End Of The World" som NJS gjorde på "Get It On" i 1976. En myk og innsmigrende stemning til NJS å være og radio-gjenganger i april flere år etter utgivelsen.

Nils B. Kvams miks med en beskjeden stereo-effekt og dobbel sang med Eigil fra 1976 på "The End Of The World" er erstattet med ny miks av Johnny Sareussen. 1978-miksen har et mer spredt stereobilde, blant annet kommer Ivars akustiske gitar langt tydeligere fram i venstre kanal mens derimot Svein Finjarns dominerende elektriske gitar er plassert langt mer diskret i høyre stereokanal. I 1978-miksen høres langt tydeligere de kantslag John Kolloen foretar på skarptrommen. Eigil sang den norske teksten så stemningsfullt at sangen ble valgt enkel. I ettertid - NJS selv synes å foretrekke den originale innspillingen og miksen mens publikummet er av motsatt oppfatning. 

"EN DAG I APRIL" fikk på 2000-tallet nytt liv ved at først Wenche Haugland i 2010 og så Steinar Engelbrektson i 2017 spilte inn sine versjoner. Engelbrektsons plateselskap uttalte ved lanseringen "Første møte med denne låten «Ein Dag I April» fikk Steinar da han hadde ein gjesteartist på ein konsert i Stavanger. Han vart svært fasinert av hvordan teksten beskriver lengselen etter vår og sommar som vi alle kan kjenne på ein kald vinterdag."

En Dag I April

(Sylvia Dee/Arthur Kent/Ivar Hovden)

 En dag i april kommer våren

Smelter den snøen som falt

Fra vinter og mørke

En sol kommer fram

Gir varme hvor det før var kaldt

 

En dag i april kommer våren

Fjerner den vinter som var

Løfter om sommer med blomster og sol

Vi drømte om i februar

 

Og gammel snø blir smeltet om til bekker

Som renner ned på veien til et hav

I sol blir det varmt

Det blir grønt overalt

Mor jord tar vinterfrakken av

 

En dag i april kommer våren

Glemt bort blir kulde og snø

Når våren er her

Banker sommeren på

Vi gleder oss til sol og sjø

Sist endret: 04 november 2022 NJS-Booking:  Tlf.: 99 44 94 00  Web-Master: Tom Sunde