"WHITE CHRISTMAS" er ved siden av The Beatles "Yesterday" verdens mest innspilte melodi. Storhit med Bing Crosby i 1942.

Første gang "WHITE CHRISTMAS" lot seg høre med NJS, var live i et innringningsprogram i NRK P1 annen juledag 1974. I 1975 ble "WHITE CHRISTMAS" innspilt for første gang, da med Per Hellerud på gitar og Odd-Erik Østerås på bass. Denne versjonen ble utgitt på single til julen samme år. 3 år senere, da med Svein FInjarn på gitar og Håkon Vellesvik på bass ble "WHITE CHRISTMAS" innspilt på nytt til "Chistmas Album".

Blant de forskjeller som best høres, er at John Kolloen i 1975 spiller med trommestikker mens han i 1978 benytter visper. 1975-versjonens elektroniske "stringensemble" er i 1978 byttet ut med ekte strykere i Pete Knutsens arrangement. Disse strykerne pluss en pianosolo legger inn et ekstra instrumentalvers, derfor forskjellen på innspillingenes lengde - 1 minutt og 51 sekunder i 1975 til 2 minutter og 17 sekunder i 1978. 1978-versjonen har også et unisont kor der Eigil Berg synger alle stemmene samt et elektrisk piano og Ivar Hovdens akustiske gitar som spesielt høres tydelig i den siste tonen. Produksjonsmessig er Johnny Sareussens produksjon fra 1978 mer klangfull, særlig i sangen, enn Nils B. Kvams produksjon fra 1975. Enkelte effekter i 1975-versjonen fungerte der så bra at de ble kopiert i 1978 - som Eigils doble sang i linje "I'm Dreaming Of A White Christmas" og det autentiske klokkespillet i begynnelsen. Begge versjoner tar utgangspunkt i Elvis Presleys innspilling av "WHITE CHRISTMAS" - utover det et ganske fritt arrangement av NJS.  

White Christmas

(Irving Berlin)

I'm dreaming of a White Christmas

Just like the ones I used to know

Where the tree-tops glisten and children listen

To hear sleigh-bells in the snow

 

I'm dreaming of a White Christmas

With every Christmas card I write

May your days be merry and bright

And may all your Christmases be white
Sist endret: 04 november 2022 NJS-Booking:  Tlf.: 99 44 94 00  Web-Master: Tom Sunde